Ryanair hiver SAS i landsretten

0
Henrik Bay-Clausen.
Henrik Bay-Clausen.

FLYSELSKABER: Københavns Byret henviste Ryanairs søgsmål mod selve SAS, SAS Ground Handling, for ikke at have ”styr” på sine ansatte, og de ansatte i Ekspeditionsarbejdernes Klub i Københavns Lufthavn, til Arbejdsretten. Den kendelse anker Ryanair nu til landsretten.

”Jeg tror ikke Ryanair får mere held i landsretten, selv om advokaterne nu slæber SAS – SAS Ground Handling – og Ekspeditionsarbejdernes Klub, der ikke er en fagforening, i landsretten.”

Det sagde formand for fagforeningen 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, til standby.dk efter Ryanair i går meddelte, at man ville anke byretsdommen til landsretten.

Ryanair har også en sag Arbejdsretten mod Ekspeditionsarbejdernes Klub, hvis SAS-medlemmer angiveligt var medvirkende til at forsinke det første Ryanair-fly i Københavns Lufthavn i midten af marts.

Da Ryanair 18. marts som prøveballon på sin start på København sidst i marts oprettede rute fra Dublin til København, hoppede dele af fagbevægelsen på limpinden og aktionerede i Københavns Lufthavn. Det forsinkede flyet, og Ryanair anlagde sag mod flere faglige klubber. Men den sag afviste Københavns Byret.

”Afgørelsen fra Københavns Byret mod Ekspeditionsarbejdernes Klub og mod SAS fylder 38 sider. Sagen endte, hvor vi har ment den skulle, nemlig med at fastslå, at Byretten ikke behandler den slags. Det skal Arbejdsretten,” sagde formand for fagforeningen 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, forleden til standby.dk

Det irske flyselskab påstod, at selve SAS – SAS Ground Handling – og klubben var ansvarlig for, at flyet ikke kunne tanke og flyve fra Kastrup mod Dublin. Flyet blev forsinket i tre timer den 18. marts.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz