Den sydspanske region Andalusien går nu i samarbejde med Ryanair om at trække flere turister fra blandt andet Danmark til for eksempel Malaga. Arkivfoto fra Malaga via Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark.

Ryanair i partnerskab om dansk markedsføring af Andalusien

Ryanair indleder partnerskab med turistrådet i Andalusien for at hjælpe med at booste turismen i den spanske region. Kampagnen skal blandt andet trække flere besøgende fra Danmark.

Fokuspunktet i partnerskabet mellem Ryanair og turistrådet i Andalusien er en kommunikationskampagne, der stræber efter at styrke Spaniens position som en attraktiv turistdestination og tiltrække besøgende fra Belgien, Danmark, Frankrig, Irland, Italien, Norge, Sverige og Tyskland. Ryanair flyver alene fra Danmark til Malaga i Andalusien fra lufthavnene i København, Billund og Aarhus.

Det skriver Ryanair i en pressemeddelelse. I den siger flyselskabets marketingdirektør, Dara Brady:

”Vi glæder os over at starte et partnerskab med (turistrådet) Junta de Andalucía og at arbejde sammen for at skabe en bedre forbindelse mellem Spanien og resten af Europa, og stabilt at genopbygge nationens turistindustri.

Vi har allerede nu en stor forøgelse af forbindelser til og fra den spanske region med nye ruter og flere frekvenser på tværs af Europa. Dette partnerskab med Andalusien vil promovere denne smukke region samt Ryanairs netværk af ruter til Spanien i det nye år.”

Glad for ny kampagne
Minister for turisme i den regionale andalusiske lokalregering, Juan Marín, siger i pressemeddelelsen:

”Vi er spændte på at arbejde med Ryanair på denne vigtige kampagne, som promoverer Andalusien som en attraktiv turistdestination for europæiske rejsende.

Ryanair har længe været tilhænger af Spanien og vores forbindelse til Europa, herunder Belgien, Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Irland, Norge og Sverige har skabt turisme til regionen i mange år,” siger den lokale turistminister.

1,2 millioner danske ankomster til Spanien
I 2019, året før coronakrisen, var der 1,2 millioner danske ankomster til hele Spanien. De tre mest besøgte regioner var De Kanariske Øer med 312.000 danske ankomster, Andalusien med blandt andet Malaga havde 301.000, mens der var 201.000 danske ankomster til De Baleariske Øer med for eksempel Mallorca og Ibiza.

Relaterede artikler:

Danskerne vil helst til London og Spanien

Ryanair straffer ”chargeback”-passagerer

Spansk nicherejsebureau rykker ind i Danmark