Ryanair i reservationssystemerne

Galileo-screenFLYSELSKABER: Ryanair vil fra 19. marts få vist sine priser i foreløbig Travelports reservationssystemer, Galileo og Worldspan.

Lavprisselskabet lavede i starten af året noget af en kovending. Efter i årevis at have nedgjort reservationssystemerne, vil Ryanair nu gerne have distribueret sine priser i flere af de store GDS’er.

Det irske selskab oplyste, at det var i ”aktive forhandlinger” med Amadeus, Galileo og Sabre – og håber at kunne tilbyde sine priser ”hos et eller flere GDS-systemer midt på året.”

Nu er den første aftale i hus. Fra 19. marts vises selskabets priser for flybilletter og tillægsafgifter, som f.eks. valg af flysæde, hos Travelport. GDS-giganten ejer reservationssystemerne Galileo og Worldspan. Dermed følger Ryanair efter konkurrenten Easyjet, der i lang tid har haft sine priser i GDS-systemerne.

Ryanair siger, at over 20 pct. af passagererne er erhvervsrejsende, og at selskabet forventer endnu flere ved at få vist sine priser hos Travelport. Ifølge Irish Times har Ryanair ambitioner om at fordoble antallet af erhvervsrejsende inden for to år og dermed komme op på 38 mio. forretningsrejsende om året.

Ryanair forventer i år 81,5 mio. passagerer – dermed er det Europas største flyselskab. Ryanair har ruter til 186 lufthavne i 30 lande, herunder Billund og Aarhus i Danmark.