Ryanair indgår forlig i norsk stewardesse-sag

Alessandra Cocca.

Den opsigtsvækkende sag fra 2013 om den italienske stewardesse Alessandra Coccas fyring fra Ryanair, som blev taget op af den norske fagforening Parat, har fundet sin afslutning.

Parterne i sagen har indgået forlig, inden sagen skulle være behandlet ved retten. Alessandra Cocca får en erstatning på 570.000 norske kroner – 460.000 danske kroner, oplyser fagforeningen Parat ifølge Avisen.dk til norske NRK i en pressemeddelelse.

Pengene betales af Ryanair og Crewlink – det vikarbureau, som leverer kabinepersonale til det irske lavprisselskab. Alessandra Cocca blev fyret i april 2013 efter ti måneders ansættelse, men ifølge kontrakten med Ryanair havde hun en prøveperiode på et år. Ifølge norsk lovgivning må lønmodtagere højst have en prøveperiode på et halvt år. Med hjælp fra Parat sagsøgte hun Ryanair, fordi hun mente, at have krav på erstatning, skriver Avisen.dk.

”Det er en sejr for alle norske arbejdstagere”, siger næstformand i Parat, Vegard Einan. ”En række brancher, med luftfart i spidsen, er ved at blive internationaliseret. På mange områder er fri bevægelighed af kapital og arbejdskraft positivt, men vores opgave som fagforening er at beskytte arbejdstagere, som arbejder i Norge. Denne sag har givet os de nødvendige bekræftelser på, at internationale selskaber, som ønsker at operere i Norge, ikke kan løbe fra sine forpligtelser”, siger han ifølge NRK.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.