Ryanair klar med en eller flere nyheder

ryanairFLYSELSKABER: I morgen har Ryanair atter indbudt til pressemøde i København. Også denne gang skal der formentlig fortælles om en eller flere nye ruter. Foreløbig har Ryanair åbnet fire ruter fra Københavns Lufthavn og bebudet fem andre til start fra efteråret.

Det er atter Ryanairs kommercielle direktør, David O’Brien, der er vært ved pressemødet i morgen. Det bliver hans femte optræden i København siden Ryanair i efteråret fortalte, at man nu omsider rykker ind i Københavns Lufthavn.

Ryanair begyndte i midten af marts at flyve dagligt fra Dublin til Københavns Lufthavn senere på måneden fulgt af ruter fra København til London Luton, Milano Bergamo og Warszawas Modlin-lufthavn. Disse tre flyves med en enlig Boeing B737-800, som skal nå fire flyvninger om dagen.

Selskabet har oplyst, at man i løbet af året kommer op på fire B737 i Københavns Lufthavn – men har også luftet mulighed for, at det med årene kan blive mange flere.

Efter sommerferien kommer der flere Ryanair-ruter ud af København, i september til Køln, Madrid og Rom samt i oktober til Charleroi-lufthavnen uden for Bruxelles samt til Skavsta-lufthavnen, ca. 100 km. fra Stockholm.

Arbejdsretten har 12. maj møde om, hvorvidt den danske fagbevægelse kan indlede konflikt mod Ryanair. Dette kan blive fulgt af flere møder i Arbejdsretten, oplyser LO til standby.dk

Fagbevægelsen ønsker, at Ryanair indgår danske overenskomster for de piloter og kabineansatte, selskabet vil stationere i København. Fagforeningen FPU har bedt Arbejdsretten vurdere, om der kan iværksættes konflikt mod Ryanair.Ifølge Ryanair vil selskabet tiltrække 1,7 mio. passagerer om året til Københavns Lufthavn.