Ryanair og Norwegian starter ’feeder’ flyvninger

Michael-O’Leary.

Det irske lavprisselskab Ryanair og norske Norwegian vil starte deres fælles feeder flyvninger til sommer

“Vi er klar til at samarbejde med Norwegian her og nu”, sagde Ryanairs CEO Michael O’Leary i forbindelse med Airlines for Europe (A4E) generalforsamlingen i Bruxelles. ”Vi er ved at afslutte den tekniske implementering, idet Ryanair og Norwegian benytter forskellige reservationssystemer”, sagde han og tilføjede: “Det er bedre at arbejde sammen med dem i stedet for at konkurrere imod dem”.

Norwegians topchef Bjørn Kjos: “Ryanair har 2.000 ruter i Europa; vi har 500. De flyver til en masse destinationer, som vi ikke gør”.

Ifølge Michael O’Leary er der ikke tale om nogen pro-rata aftale eller omsætningsdeling på selskabernes fælles flyvninger.

Bjørn Kjos sagde, at Norwegian stadig er ung på langrute området: “Vi flyver med 12 Boeing 787; men om tre år vil vi have over 40 Dreamliners. Det gælder både B787-8 og den større B787-9, men ikke den kommende B787-10, “fordi den ikke har den rækkevidde, som Norwegian har behov for”.

På spørgsmål om hvorfor, Ryanair har skrinlagt sine planer om langruter svarede O’Leary, at man ikke vil flyve langruter de kommende fem år, fordi man endnu ikke har kunnet finde den bedst egnede flytype.