Ryanair og Norwegian starter ’feeder’ flyvninger

Michael-O’Leary.

Det irske lavprisselskab Ryanair og norske Norwegian vil starte deres fælles feeder flyvninger til sommer

“Vi er klar til at samarbejde med Norwegian her og nu”, sagde Ryanairs CEO Michael O’Leary i forbindelse med Airlines for Europe (A4E) generalforsamlingen i Bruxelles. ”Vi er ved at afslutte den tekniske implementering, idet Ryanair og Norwegian benytter forskellige reservationssystemer”, sagde han og tilføjede: “Det er bedre at arbejde sammen med dem i stedet for at konkurrere imod dem”.

Norwegians topchef Bjørn Kjos: “Ryanair har 2.000 ruter i Europa; vi har 500. De flyver til en masse destinationer, som vi ikke gør”.

Ifølge Michael O’Leary er der ikke tale om nogen pro-rata aftale eller omsætningsdeling på selskabernes fælles flyvninger.

Bjørn Kjos sagde, at Norwegian stadig er ung på langrute området: “Vi flyver med 12 Boeing 787; men om tre år vil vi have over 40 Dreamliners. Det gælder både B787-8 og den større B787-9, men ikke den kommende B787-10, “fordi den ikke har den rækkevidde, som Norwegian har behov for”.

På spørgsmål om hvorfor, Ryanair har skrinlagt sine planer om langruter svarede O’Leary, at man ikke vil flyve langruter de kommende fem år, fordi man endnu ikke har kunnet finde den bedst egnede flytype.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.