Ryanair opgiver kamp mod danske fagforeninger

6

ryanair Boeing B737-800 flyFLYSELSKABER: Ved midnat i morgen lukker Ryanair sin base i Københavns Lufthavn. Har selskabet ikke inden onsdag kl. 18 skriftlig garanti fra Serviceforbundet om, at fagbevægelsen vil undlade konflikt mod Ryanairs fly i Billund Lufthavn, lukkes også denne base. Ryanair truer med nye sagsanlæg

”Vi har ikke hørt fra Ryanair. Vi ved bare hvad, der står i pressen,” meddelte adm. direktør i Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, i går til standby.dk.

Ryanair gjorde i weekenden nyt forsøg på at beholde sin base gennem tre år i Billund Lufthavn. Det skete i et åbent brev til formand for Serviceforbundet under LO, John Dybart. Under Serviceforbundet hører bl.a. Flybranchens Personale Union, der har stået i spidsen for kampen for at få Ryanair til at indgå danske overenskomster for ansatte stationeret i Danmark.

I brevet skrev Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson, at Ryanair som bebudet lukker basen i Københavns Lufthavn tirsdag midnat (i morgen) og flytter den enlige Boeing B737-800 og de 30 besætningsmedlemmer til Kaunas i Litauen.

Eddie Wilson fortsatte, at hvis fagbevægelsen i Københavns Lufthavn, som alligevel fra 18. juli indleder konflikt mod Ryanairs fly, selv om de kommer fra baser uden for København og begrundet i, at Ryanair stadig har base i Billund Lufthavn, vil man også lukke denne.

Fagbevægelsen har fra 23. juli også mulighed for at konflikte mod Ryanair i Billund Lufthavn og i Aarhus lufthavn – selv om Ryanair ikke har noget fly stationeret i Aarhus; den enlige Ryanair-rute til Aarhus kommer ind fra Luton ved London.

Eddie Wilson skriver, at i de tre år, Ryanair har haft base i Billund Lufthavn – stiltiende accepteret af fagbevægelsen – har man fløjet millioner af passagerer til Billund Lufthavn og ifølge Ryanair ”skabt tusindvis af arbejdspladser” og udviklet turistindustrien i det vestlige Jylland.

”Vores ansatte holdes som gidsler pga. jeres bizarre ageren,” skriver Ryanairs personaledirektør til Serviceforbundet og tilføjer, at han ønsker skriftlig bekræftelse på, at der ikke kommer blokade mod Ryanairs fly, der kommer ind til København fra 18. juli, da de kommer fra baser uden for Danmark. Har Ryanair ikke denne bekræftelse på onsdag 15. juli kl. 18, lukkes Billund-basen fredag midnat i denne uge.

Og kommer der alligevel aktioner mod Ryanair i Københavns Lufthavn, vil flyselskabet anlægge sag ved domstolene, hedder det.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

6 Comments on "Ryanair opgiver kamp mod danske fagforeninger"

Notify of
avatar
Ole Kjaerholm
Ole Kjaerholm
Vi behøver ikke slave kontrakt lignende arbejdspladser i Danmark! Det der utroligt usympatiske selskab, Ryanair. existerer udelukkende pga mafia metoder, og ved på det skammeligste at udnytte fattige folk fra øst- og sydeuropa , hvis eneste alternativ til jobbet hos Ryanair er arbejdsløshed. Ryanair vil på ingen måde konkurere på lige vilkår med andre fly selskaber. Derudover er Ryanair voldsomt subsidieret af stort set samtlige lande i EU, ved primært at benytte sekundære lufthavne, som giver enorme rabatter til Ryanair. Dette burde selv folk som den begrænset intelligente Joachim B. Olsen indse. Desværre er der alt for mange mennesker, som… Read more »
Mike J Nelson
Mike J Nelson

Hørt & korrekt!!!

Per
Per

Hej. Er helt enig hvilket den tidligere formand for SF også burde være. Med sin minister pension ikke burde han købe hos firmaer uden overenskomst. Shame on you.

SE210
SE210

Spot on Ole

Jakob Esposito
Jakob Esposito

Finder det særdeles komisk, at Michael O’Leary bruger ordet “bizarre” om andres adfærd.
Arrivederci RYANAIR!

Kaj Spangenberg
Kaj Spangenberg

Nu er det op til andre EU-landes fagbevægelser – inspireret af den danske – at sætte foden i over for gøgeungen og parasitten Ryanair.

Til Ole Kjaerholm og Per oven for: Sammensatte ord skrives sammen – på dansk. Det andet er engelsk stavemåde. Altså ikke “slave kontrakt lignende”, men slavekontraktlignende; og ikke “minister pension”, men ministerpension.

Undskyld belæringen, men alt for mange (udover jer) begår lignende stavefejl. Og det generer læsninger hos dem, der kender til dansk retskrivning.

wpDiscuz