Ryanair påvirker ikke Jyllands største turistmagnet

Christian Woller.

Christian Woller.

TURISME: Ryanair vil halvere sin trafik til Billund som følge af sin baselukning fra i morgen. Men i Legoland, Jyllands største og Danmarks 3.-største turistattraktion, giver beslutningen ikke udfordringer. Hovedparten af Legolands besøgende kommer i bil fra Tyskland, Sverige og Norge.

Legoland i Billund havde sidste år 1,7 mio. gæster og adm. direktør, Christian Woller, sagde i går til standby.dk: ”Vi har endnu ikke overblik over, hvilke ruter Ryanair vil reducere. De vil lukke to ruter til Grækenland denne sommer samt nogle i vinterhalvåret. Det betyder ikke meget for os. Vi håber bare ikke, der pilles ved ruterne til Spanien og Italien, hvor vi har set positive tendenser.”

Christian Woller tilføjer: ”De fleste af vores gæster kommer i bil, men med en lufthavn i vores baghave, har vi også glæde af Ryanairs mange ruter. En reducering vil dog ikke betyde en voldsom nedgang.”

Legoland i Billund ejes af Merlin Entertainments, der bl.a. også kontrollerer pariserhjulet London Eye og de snart 20 Madame Tussauds voksmuseer.

”Lige nu har vi dejligt travlt og har Legoland-vejr – det skal ikke regne og være 30 grader. Vi har åbent fra april til oktober,” siger Christian Woller, der tilføjer, at Legoland i Billunds 1.500 medarbejdere henter mange roser på sociale medier som Facebook.

Legoland i Billund fik dette år verdens største Lego-figur, en X-Wing Fighter fra Star Wars, bygget af 5,3 mio. Lego-klodser og med omfang på 13 x 13 meter.