Ryanair presser DAT

Jesper Rungholm.

Danish Air Transport bryder sig ikke om tanken om måske at skulle konkurrere med Ryanair på norske indenrigsruter

DAT sidder på en række ruter i både Danmark og Norge, og adm. direktør, Jesper Rungholm, siger lige ud, at man ikke kan matche Ryanairs lave omkostninger, skriver norske NRK ifølge business.dk.

“Ryanairs omkostninger er meget lave. Vi ved jo, at de udnytter de europæiske regler for løn og ansættelsesvilkår og de er gode til at indkøbe fly til gode priser, så de får meget lave omkostninger pr. sæde. Det kan vi ikke konkurrere med.”

Hvis man måler omkostningerne imellem selskaberne pr. time, så er de sammenlignelige, mener DATs direktør, men han understreger, at Ryanair er langt mindre sårbar end DAT, fordi det danske selskab flyver med meget mindre fly.

“Vi har færre sæder og er følsomme over for udsving. Bare at miste fem til ti passagerer pr. flyvning kan ødelægge økonomien,” siger han og nævner, at Ryanair med slagtilbud kan få passagererne til at ændre adfærd.

“Markedet tilpasser sig de lave priser, Ryanair kan tilbyde, og det bliver umuligt for os at konkurrere,” siger Jesper Rungholm ifølge NRK.

Ryanair vil gerne flyve mere indenrigs i Norge, men indtil videre har det irske lavprisselskab ikke har kunnet forhandle sig til tilfredsstillende aftaler.