Ryanair står over for sin første strejke

Det sker, fordi personalet i Italien vil nedlægge arbejdet for at få anerkendt retten til at etablere fagforening og lave overenskomster direkte med flyselskabet. Personale i seks andre lande overvejer at tilslutte sig aktionen.

Piloter og kabinepersonale i Italien vil nedlægge arbejdet i fire timer fra klokken 13.00 til 17.00 den 15. december ifølge deres faglige sammenslutninger. Personale på andre markeder, hvor Ryanair har baser, vil lave urafstemninger de kommende dage. Blandt baserne er Ryanairs hjemmebase i Dublin, skriver Bloomberg News.

Piloter i Irland, Spanien, Tyskland, Sverige, Portugal og Holland, har ligesom i Italien dannet lokale forhandlingsråd for at kunne presse Ryanair til at indgå i kollektive forhandlinger uden om Ryanairs egne komiteer for de ansatte.

Ryanair blev sårbar efter problemerne med forkerte ferieplanlægninger, som førte til nye betalingsaftaler for at hente piloter ind til ekstra vagter.

Den italienske faglige sammenslutning Anpac skriver til Ryanair, at den planlagte strejke handler om retten til at forhandle kollektive overenskomster, samt emner som social sikkerhed, sundhedsforsikring og ferieplanlægning.

Ifølge Ryanair er det italienske personale ansat af det italienske flyselskab Alitalia SpA og har ikke noget at gøre med det irske lavprisselskab.

“Vi regner med, at de nævnte strejker bliver aflyst eller udsat lige som de strejker, der tidligere er blevet truet med”, siger Robin Kiely fra Ryanair.

Ryanair truer personale – de sælger ikke nok

Pilotopgør presser Ryanair

Ryanairs passagertal stiger trods aflysninger

x

Læs Også

Flyselskab fortæller ansatte hvad de ikke bør sige

Australiens største flyselskab kritiseres for nye retningslinjer om en række ord dets personale skal undgå når de taler med passagerer. ”Dette er for meget politisk korrekthed,” siger tidligere premierminister.

Etihad afviser nyt udsalg blandt flyselskaber

Der er ingen planer om at sælge de 24 procent i Indiens næststørste flyselskab, siger Etihad Airways, der sidste år trak sig ud af ejerskabet af både airberlin og Alitalia.

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.