Ryanair står over for sin første strejke

Det sker, fordi personalet i Italien vil nedlægge arbejdet for at få anerkendt retten til at etablere fagforening og lave overenskomster direkte med flyselskabet. Personale i seks andre lande overvejer at tilslutte sig aktionen.

Piloter og kabinepersonale i Italien vil nedlægge arbejdet i fire timer fra klokken 13.00 til 17.00 den 15. december ifølge deres faglige sammenslutninger. Personale på andre markeder, hvor Ryanair har baser, vil lave urafstemninger de kommende dage. Blandt baserne er Ryanairs hjemmebase i Dublin, skriver Bloomberg News.

Piloter i Irland, Spanien, Tyskland, Sverige, Portugal og Holland, har ligesom i Italien dannet lokale forhandlingsråd for at kunne presse Ryanair til at indgå i kollektive forhandlinger uden om Ryanairs egne komiteer for de ansatte.

Ryanair blev sårbar efter problemerne med forkerte ferieplanlægninger, som førte til nye betalingsaftaler for at hente piloter ind til ekstra vagter.

Den italienske faglige sammenslutning Anpac skriver til Ryanair, at den planlagte strejke handler om retten til at forhandle kollektive overenskomster, samt emner som social sikkerhed, sundhedsforsikring og ferieplanlægning.

Ifølge Ryanair er det italienske personale ansat af det italienske flyselskab Alitalia SpA og har ikke noget at gøre med det irske lavprisselskab.

“Vi regner med, at de nævnte strejker bliver aflyst eller udsat lige som de strejker, der tidligere er blevet truet med”, siger Robin Kiely fra Ryanair.

Ryanair truer personale – de sælger ikke nok

Pilotopgør presser Ryanair

Ryanairs passagertal stiger trods aflysninger

x

Læs Også

Nordic Seaplanes udvider med rundflyvninger

Efter en kort vinterpause, hvor vandflyet har været til serviceeftersyn i Schweiz, starter, Nordic Seaplanes sæsonen den 20. februar.

Ny lounge i Københavns Lufthavn

Passagererne i lufthavnen kan nu vælge mellem otte lounger, den seneste er netop åbnet med plads til 61 gæster.

Lille fremgang i danske lufthavne

Der var sidste år samlet en procent flere afrejsende passagerer fra de danske lufthavne – det rakte dog til en ny rekord, viser statistik fra Trafikstyrelsen.

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Sidste år inddrog sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn blandt andet tusindvis af knive, dolke, sakse og legetøjsvåben fra passagerernes håndbagage.

Forventer færre flypassagerer i år

Efter et meget flot 2017 forudser Airports Council International en gennemsnitlig afdæmpning af væksten i år hos de europæiske lufthavne.

Fire millioner SAS-passagerer med eksterne flyselskaber

SAS-ruter fløjet af andre flyselskaber står for 27 procent af SAS’ samlede antal flyvninger, og de eksterne flyselskaber har også en rolle som 'forsøgslaboratorium'.