Ryanair vender tilbage til Malmø – og får børnefri flyvninger

Ryanair åbner de to nye ruter fra Malmø til Alicante 30. juni og til Malaga 3. juli. Ruten til Alicante får to ugentlige flyvninger, mens der bliver en til Malaga. Samlet forventer Ryanair at transportere 60.000 årlige passagerer på de to ruter.
I Malmøs lufthavn bliver Ryanair håndteret af Sturup Handling, der ejes af handlingselskabet Novia.

 

Ryanair har i snit 1.500 flyvninger om dagen mellem 160 lufthavne i 27 lande. Selskabet havde sidste år 73,5 mio. passagerer.

 

I øvrigt, oplyser det irske lavprisselskab, vil det fra vinterprogrammet i oktober indføre børnefri-flyvninger på visse strækninger. Hvilke ruter er endnu ikke oplyst; kun at det bliver ruter med mange afgange.

 

Beslutningen om de børnefri-flyvninger kommer efter Ryanair har udspurgt sine passagerer. Halvdelen sagde, at de gerne ville betale lidt mere, hvis de kunne være sikre på ikke at skulle dele fly med grædende eller på anden måde støjende børn. Hver femte af de adspurgte passagerer opfordrede Ryanair til at sætte grænse for antal børn pr. flyvning.

 

Passagerne i undersøgelsen mente også, at halvdelen af forældre, der rejser med børn, forventer særbehandling i forbindelse med rejsen, at for mange forældre tillader at deres børn støjer og generer medrejsende.

 

Ryanairs kommunikationschef, Stephen McNamara: ”Vi elsker jo alle vores egne børn, men vil gerne have os fritaget for andres små ”monstre” når vi rejser.”

 

Ryanair oplyser ikke, hvilken aldersgrænse selskabet vil sætte for børn på sine børnefri-flyvninger.

 

Skrevet af redaktionen