Ryanair vil blive i Danmark

0
Michael O'Leary.
Michael O’Leary.

LUFTFART: Også selv om flyselskabet skulle tabe i Arbejdsretten i morgen, og en eventuel blokade kan starte på mandag. Basen flytter blot til et andet land.

”Vi vil fortsætte med at flyve fra Danmark.” Så kategorisk fastslår Michael O’Leary i dag i et flere sider stort interview i Berlingske, hvad der vil ske, hvis Arbejdsretten i morgen skulle give fagforeningerne ret i, at Ryanair skal følge den danske model og have dansk overenskomst.

”Danskerne har misforstået os,” siger han. ”Det her er komplet nonsens. De er inkompetente,” fortsætter han, når han taler om den danske modtagelse i København.

Han lader imidlertid ingen tvivl tilbage, når han skal afsløre, hvad Ryanair gør, hvis Arbejdsrettens dom i morgen gør det muligt, at fagforeningerne kan blokere fra mandag i Københavns Lufthavn.

”Vi vil fortsætte med at flyve til og fra Danmark. Og med flere ruter end i dag, men med vores fly baseret uden for Danmark. Det betyder, at den danske model bliver ødelagt på den måde. Den kommer ikke til at gøre nogen forskel,” siger han til Berlingske.

Det er en både dyrere og mere besværlig løsning, men teknisk er der ikke noget i vejen for at gennemføre den. Dermed sidestilles Ryanair med alle andre EU-flyselskaber til og fra Danmark, og kan fortsætte på sin irske tilladelse.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz