Ryanairs advokat raser mod overborgmester Frank Jensen

3

ryanair boeing b 737BOYCOT: Nu vil også Københavns Kommune med 45.000 ansatte forbyde tjenesterejser med Ryanair. Dermed har ni kommuner i hovedstadsområdet meldt ud i protest mod, at selskabet ikke vil tegne overenskomst. Ryanair raser, især mod Frank Jensen, som de påstår lyver.

På onsdag skal Arbejdsretten i København afgøre, om der er juridisk grundlag for at boycotte Ryanair fra danske fagforeninger, fordi selskabet undlader at tegne overenskomst med de danske ansatte i Kastrup.

Det kan meget vel blive til en udskydning af det endelige svar. Men i weekenden meddelte Københavns Kommune i en stor artikel i Berlingske, at de ansatte ikke må rejse på tjenesterejse med Ryanairs mange forbindelser fra København, selv om det er billigere.

Frank Jensen siger bl.a. til avisen: ”Social dumping er noget svineri, som vi slår hårdt ned på her i København. Derfor stiller vi krav til alle, der vil levere til kommunen, herunder at sælge os flybilletter, at de skal tilbyde deres ansatte ordentlige løn-og arbejdsforhold. Dermed har vi et forbud mod at flyve med Ryanair.”

Det samme har Abertslund, Hvidovre, Ballerup, Tårnby, Ringsted, Roskilde, Ishøj og Brøndby kommuner. Primært socialdemokratisk ledede kommuner.

Senere svarer Ryanair Berlingske fra flere fronter. Fra kommunikationsafdelingen: ”Vi er overraskede over borgmester Jensens upræcise kommentarer, som ikke tager hensyn til det faktum, at Ryanairs piloter og kabineansatte får høje lønninger, jobsikkerhed og har en kollektiv aftale.”

Senere modtager avisen en mail fra Poul Tweed, der er seniorpartner og flyselskabets advokat: ”Ikke alene er borgmesterens udtalelser usande og uden bund i virkeligheden. De er også ærekrænkende.”

Senere: ”Jeg forventer, at I (Berlingske) ikke publicerer de uhyrlige kommentarer, som kan få os til at reagere.”

En slet skjult trussel, som avisen naturligvis ikke lader sig påvirke af. Der er lagt op til en spændende uge.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

3 Comments on "Ryanairs advokat raser mod overborgmester Frank Jensen"

Notify of
avatar
Fjæsingen
Fjæsingen

Nice Frankiboy. Nu har du og Helle med dette års handlinger vundet valget.

Gunnar
Gunnar

La dem rase. Hvem behøver et selskap som Ryanair.? Det finnes en rekke alternativ i Skandinavia.

Kaj Spangenberg
Kaj Spangenberg

Det er fint, at Frank Jensen forsvarer velfærdsstatens kamp imod jungleloven, som Ryanair hylder. Nu savner jeg en lignende reaktion fra “Blå Blok”, der altid påstår, at den er imod social dumping.

wpDiscuz