Sådan dækker den offentlige rejsesygesikring

Af Søren Hedegaard Madsen,
Nordisk Skadechef i SOS International

 

Gårsdagens artikel på takeoff.dk – ”Sygekassen Danmark starter ny rejseforsikring” – stillede spørgsmålet om, hvorvidt rejsesygesikringen dækker et krydstogt inden for EU, hvor der blot er tale om landgang til en havn uden for EU.
 
I henhold til overenskomsten for rejsesygesikringen har dækningsomfanget en geografisk afgrænsning. Rejsesygesikringen dækker i EU- og EØS-landene. Dette betyder f.eks., at hvis man har rejst uden for EU og ved en mellemlanding i EU bliver syg (dvs. sygdommen skal opstå i EU), så vil man være dækket.
 
Ved rejser i farvandene mellem EU og Kroatien, Tyrkiet og Vestbredden samt Afrika dækkes kun i det farvand, der geografisk er tilknyttet Europa og et evt. internationalt farvand. Dvs. at der ved sygdoms- og tilskadekomsttilfælde i europæisk og internationalt farvand er dækning under rejsesygesikringen, mens der i øvrige farvande ikke er dækning.
 
Det samme gør sig gældende ved flyrejser, hvor borgeren har været udrejst til en destination uden for EU og bliver syg ombord på flyet. Rejsesygesikringen dækker i det luftrum, der geografisk er tilknyttet EU og internationalt luftrum.
 
SOS International administrerer den offentlige rejsesygesikring for Danske Regioner.

Skrevet af