Sådan vil USA styrke flysikkerhed

Det er præsident Barack Obama, der sætter fornyet skub i indsatsen mod flyterror og han siger, at der ikke er nogen magisk løsning på opgaven, men at der skal gennemføres betydelige investeringer på flere områder, skriver jp.dk.

 

Den nuværende scanningsteknologi og andre sikkerhedsmæssige aktiviteter i lufthavnene er ifølge eksperter ikke nok til at stoppe alle trusler og at der er behov for bedre teknologier til at spore sprængstof.

 

Janet Napolitano, der er minister for national sikkerhed, vil have kropsscannerne fremskyndet og flere civile sikkerhedsvagter ombord på flyene, mens man arbejder på nye scanningsteknologier. Indtil videre er der 40 kropsscannere i USAs lufthavne og der er indkøbt yderligere 150, mens man vil udbyde en ordre på endnu 300 scannere.

 

Hun understreger, at sikkerheden mod terror er et internationalt anliggende og henviser til, at nigerianeren, der ville sprænge sit fly i luften kort før landing i Detroit, var kommet ombord i Amsterdam. Her har ejerne af Schiphol Lufthavn bebudet køb af 60 kropsscannere.

 

Præsident Obama har desuden pålagt sine efterretningstjenester et tættere samarbejde med henblik på at spore potentielle terrorister.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.