S-tog sætter rekord i 2016

DSB S-tog. 4. generations S-tog ved Sorgenfri. Foto: René Strandbygaard.

De københavnske S-tog atte endnu en rekord i 2016, hvor antallet af rejser steg til 116,3 millioner på et år, det er en stigning på 2,1 millioner rejser – eller 1,9%.

Siden 2010 har der været en vækst på omkring 21% flere rejser med de røde tog, som sidste år tilbagelagde godt 15,6 millioner kilometer i hovedstadsområdet.

”Vi har oplevet jævn stigning hen over året. Dermed fortsætter tendensen med, at flere vælger S-toget – med eller uden cykel. For det er fortsat meget populært at tage cyklen med, så rejsen bliver sammenhængende fra dør til dør,” siger Jan Sigurdur Christensen, direktør for DSB Kommerciel.

S-togene har i årets løb mødt større udfordringer end vanligt. Det skyldes bl.a. de langvarige sporarbejder på strækningen mellem Køge og København og det kommende nye signalsystem i den nordlige ende af S-togssystemet ved Hillerød.

Trods udfordringerne ender årets kundepunktlighed for S-togene på 92,6%. Det er udtryk for den punktlighed, som kunden oplever på sin rejse. Og for operatørpunktligheden, der er den del af trafikken, som DSB alene har ansvaret for, endte året på 98,4%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.