Railay-stranden mellem byen Krabi og Ao Nang i Thailand. (Foto: TAT Tourism Authority of Thailand)

Så billigt er det at tilbringe vinteren i Thailand

SPONSORERET INDHOLD: Tourism Authority of Thailand (TAT) har samlet en række tips til, hvordan det er muligt at få mest for pengene under en ferie eller et længere ophold i Thailand.

De fleste danskere drømmer om at kunne lægge stigende energi- og fødevarepriser, rentestigninger og inflation bag sig og i stedet drømme sig til et varmt tropisk klima, hvor man kan ligge i skyggen af palmetræerne og kigge ud over det turkisblå hav.

Det er faktisk muligt i Thailand, hvor leveomkostningerne er betydeligt lavere end i Danmark. Derfor har Tourism Authority of Thailand (TAT) samlet en række tips til, hvordan det er muligt at få mest for pengene under en ferie i Thailand.

Planlæg i god tid
Den største omkostning ved en rejse til Thailand er flybilletten, og derfor er det vigtigt, at man er tidligt ude med at booke billetten.

Efter COVID-19 er der færre ruteflyvninger til Thailand, og derfor er det vigtigere end nogensinde før, at der bestilles i god tid. En tommelfingerregel er, at flybilletten skal være bestilt seneste tre måneder før rejsens start.

Der er mange gode hoteller i Thailand, og de er blevet billigere end før coronapandemien. På Phuket er de gennemsnitlige værelsespriser over 20 procent lavere end i 2019.

Den høje hotelkvalitet i Thailand betyder også, at Bangkok er en af de billigste byer i verden, hvis man ønsker sig en luksusferie i en storby.

Det er også billigt at rejse rundt i Thailand med enten fly, bus eller tog. Eksempelvis koster en flybillet med NOK Air fra Bangkok til Phuket fra 700 thailandsk baht, hvilket svarer til omkring 150 kroner.

Lave leveomkostninger
Det er billigt at leve i Thailand, når man sammenligner med de høje leveomkostninger i Skandinavien. Eksempler fra Numbeo viser, hvor meget man får for pengene under et ophold i Thailand.

Prisen for et måltid på McDonalds plejer at være en god rettesnor for det lokale prisniveau, og i Thailand koster det 200 baht (40 kroner) for et måltid fastfood.

Vælger man i stedet at søge inspiration i det thailandske køkken, er prisen på et treretters måltid for to personer omkring 800 baht, hvilket er omkring 160 kroner.

Ønsker man at opholde sig længere tid i Thailand, så er det godt at vide, at det for en person koster omkring 3.700 kroner om måneden i leveomkostninger at opholde sig i Thailand. Dette er halv pris i forhold til at opholde sig i Danmark.

Flyt hjemmekontoret til Thailand
De thailandske myndigheder tilbyder nu 45 dages visumfrihed i perioden fra 1. oktober 2022 til den 31. marts 2023.

Det betyder, at skandinaver, der arbejder fra hjemmearbejdsplads, kan vælge flytte hjemmekontoret til Thailand i op til 45 dage i løbet af de kolde vintermåneder uden at skulle søge om visum. Har man mod på et længere ophold i Thailand, er det muligt at søge om et visum med op til 10 års gyldighed.

I Bangkok, men også i turistområder som Phuket, Chiang Mai og Koh Lanta, er der blevet etableret Co-working faciliteter med kontorfællesskaber for digitale nomader, hvor det er adgang til højhastigheds internet i under eksotiske forhold.

Skulle man være i tvivl om, hvad fritiden kan bruges til – udover at ligge på stranden, så er golf, snorkling, cykling, surfing eller thailandsk madlavning også nogle af mulighederne.

Med disse tips vil det være muligt at sikre sig en ferie eller et længere ophold i Thailand, der er stressfri, sjov og oplevelsesrig – og ikke mindst med fuld valuta for pengene.

Læs mere om, hvordan man sparer penge i Thailand i denne vinter.

 

Udarbejdet af Tourism Authority of Thailand (TAT), Stockholm Office. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold.