Så blev det jul i New York

0
Macy's traditionelle thanksgiving parade.
Macy’s traditionelle thanksgiving parade.

JULEHANDEL: Mellem Thanksgiving i aftes og til nytår ventes 5,2 mio. turister til byen, hvor det bugner med oplevelser og dyre hotelpriser.

I aftes blev det jul i New York. Ganske vist ret så roligt for Thanksgiving er torsdag aften ikke noget særligt. Det er heller ikke særlig svært at få plads på restauranterne. De færreste går ud og spiser. Det er kalkunens store aften i de enkelte hjem.

Først hen mod midnat tager det hele fart med Black Friday, når butikkerne slår dørene op med lokkende og stærkt nedsatte tilbud. Fra nu og indtil nytår regner man i New York med, at der vil bliver omsat for ca. 32 mia. kroner. Estimatet peger på en fremgang på seks mia. fra sidste år.

I Radio City Music Hall havde årets store juleforestiling, Christmas Spectacular, premiere. Et fantastisk juleshow med udsolgte huse indtil to dage ind i det nye år og i weekenden helt op til fem forestillinger, stort set alle med 5.000 tilskuere. Imponerende med sangere, dansere og 100 mands stort orkester, ægte skøjtebane og rensdyr, som trækkes over scenen, mens juleevangeliet læses. Det kan næste ikke blive mere julet.

Og dog i dag fredag går Macy’s store juleparade gennem 5`avenue, og Rockefeller Center er illumineret fra top til tå – og det siger den del. Det er 89. gang Macy`s parade løber af stablen.

Først på onsdag 2. dec. tændes det store juletræ ved Rockefeller Center foran isbanen. Så er det da rigtig jul. Også selv om der er 22 dage igen.

De mange danskere som er i New York for at opleve alt dette, har måske fået en billig flybillet. Tii gengæld har de ikke fået et billigt hotelværelse. Man skal være heldig for at finde et til under 2.000 kr. pr. nat i slutningen af november og begyndelsen af december.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz