Så er der atter First Class i Københavns Lufthavn

En Singapore Airlines Boeing B777-300ER som denne flyver fra i dag selskabets fem ugentlige flyvninger mellem Singapore og København.

LUFTFART: Da Singapore Airlines fly SQ352 i morges landede i Københavns Lufthavn var det med en ny flytype på ruten. Den har bl.a. 80 premium-sæder (First, Business og Premium Economy) mod den tidligere versions blot 26 business-sæder. En passager havde købt et af de fire First Class-sæder for at være med på første flyvning.

Når Singapore Airlines fra i dag begynder at betjene ruten de fem gange om ugen fra Singapore til København sker det med ny flytype. En større Boeing B777-300 erstatter den hidtidige B777-200 på ruten. Begge har efternavnet ER (Extended Range).

En af forskellene er, at den nye type hos Singapore Airlines har fire klasser, den forrige havde to, economy og business class.

Den nye har fire sæder på First Class og 28 på den anden nye klasse på ruten til København, Premium Economy, der har egen kabine.

”Vi havde i dag, torsdag, én passager på First Class ind til København – og en på afgangen kl. 12.30 fra København. Men alene den sidste uge har vi solgt seks First Class-sæder fra Danmark,” siger Singapore Airlines nordiske salgsdirektør, Allan Hoffery, til standby.dk, og tilføjer: ”Vi har ikke haft det øgede udbud på business class til salg så længe, hvor vi går fra før 26 til nu 48 på business class. Men salget ser fremadrettet godt ud, der er dog halvfyldt på business class på afgangen i dag, torsdag, fra Københavns Lufthavn.”

Singapore Airlines nye flytype på Københavns Lufthavn har 184 sæder på ren economy. Det er 61 færre economy-sæder til og fra København, et fald på 33 pct.

Singapore Airlines har i år 40 års jubilæum på ruten mellem Singapore og København, dets første til Skandinavien. Samlet flyver Star Alliance-medlemmet i Europa til 15 lufthavne i 11 lande, senest også til Stockholm.

x

Læs Også

Sun-Air klar til de næste 40 år

Danske Sun-Air har 18. maj reception for kunder og forretningsforbindelser i Billund sit nye hovedkontor, der åbnes af tidligere transportminister. Samtidig fejres 40 års jubilæum.

SAS bøjer sig for pres fra Kina

Kina har meddelt 36 flyselskaber at de skal skrive at Taiwan hører under Kina. Det har blandt andet fået SAS til at ændre information på sin hjemmeside.

Lapland-lufthavne udvides til to millioner passagerer

Lufthavnene i Rovaniemi, Kittilä og Ivalo i Finsk Lapland skal både udvides og moderniseres på grund af et stærkt stigende antal turister.

Air India roser Wonderful Copenhagen

Det indiske Star Alliance-medlem, der på fredag øger betjeningen af København, roser WoCo for turistorganisationens marketingkampagner målrettet indiske turister fra New Delhi-området.

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Der er nye interkontinentale ruter på vej til København samt udvidelser på flere eksisterende. I årets første kvartal udgjorde rejsende på langruterne 13,5 procent af lufthavnens samlede antal passagerer.

Københavns Lufthavn fik første A350-rute

Grevinde Alexandra indviede onsdag Cathay Pacifics nye rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn, alle håber at forbindelsen bliver helårlig.