Så gik uge 18

Kathrine Elmer eneste danske kvindelige pilot, som flyver Boeing 787 Dreamliner.

WEEKENDMAGASINET:  Kvindelig dansk pilot på B787 – Landsholdsspillere chartrede eget fly – Luksushotel ved den blå Lagune – Miami er som Helsingør motorvejen

Af Ejvind Olesen

DEN BLÅ LAGUNE: Underligt, at det skulle vare så længe. Men til efteråret åbner et nyt luksushotel ved Den blå Lagune. Moss Hotel skal efter beregningerne slå dørene op til efteråret og ligger med direkte adgang til en swimmingpool, der vil noget. Hvor der før var et baraklignende omklædningsrum, der i fjor havde omkring 800.000 besøgende, som skulle en tur i det varme vand, kommer der også ren luksus omgivet af størknet lava og klipper. Moss Restaurant tilbyder islandsk gourmet. En ægte syv retters lava menu. Spørg ikke om prisen.

KVINDELIG DANSK PILOT PÅ DREAMLINER: ”Jeg synes det er en god beslutning, tyskere nu har taget ved at løse op for ordningen om, at der altid skal være to i cockpittet, som et værn mod ustabile piloter”. Det fik skæbnesvangre følger, da en pilot på Germanwings for to år siden styrtede sit fly over de franske alper og 150 passagerer og personale omkom.

Sådan sagde pilot og psykolog Kathrine Elmer, da vi fangede hende på mobilen i London på vej til Boston i en Boeing 787 fra Norwegian. ”Det er helt min egen opfattelse. Jeg synes det er godt, at der, efter hvad jeg har forstået, samtidig medfølger regler om check af piloterne såvel psykisk som fysisk. På samme måde, som når forsvaret rekrutterer piloter.” fortsætter hun.

Hun er i dag eneste danske, kvindelige pilot på Dreamlineren. ”Et herligt fly, som jeg nyder at flyve,” siger hun, som tidligere har været kaptajn på Boeing 737 hos Jet Time. Som psykolog er hun også med til at teste flyvevåbnets pilotstab.

REJSELIV I FODBOLD: Rejsebranchen kan godt sende en hilsen til det danske fodboldlandshold. Da de i april var i Rumænien for at spille landskamp, var nogle få af spillerne så utilfredse med hjemrejsen, at de bestilte deres eget charterfly hjem til Danmark (og Tyskland), og lod kammeraterne vente otte timer på rutefly. To fra Spanien havde også prøvet mosten (skriver Jyllands-Posten). Daniel Wass og Pione Sisto rejste hjem til Danmark til årets fodboldgalla i Horsens fra Vigo over Madrid til Amsterdam og videre til Billund. Dagen efter tog de med bus til Hamborg, derfra med fly til München til træningsophold, hvorfra de fløj videre til Rumænien. Hvem sagde, at rejse er at leve?

CITATET: -Som turistmål er Miami ikke mere spændende end Helsingør motorvejen (redaktør Henning Høeg, BTs USA redaktion)

SMILET: Bedsteforældre går mere ture med en, hvis man har lyst til det. Det gør forældre ikke. De planlægger altid, hvad man har lyst til. (Jeppe 8 år)

SMILET:- Goddag, det er fra kommunen. Vi har en ledig vuggestueplads til Deres søn. – Han er desværre ikke hjemme. Han er inde som soldat!