Fra mandagens åbning af det nye Scandic CPH Strandpark. Tårnby Kommunes borgmester, Allan Steenberg Andersen, klipper det røde bånd. Til venstre står Søren Faerber, Scandics administrerende direktør i Danmark, til højre hotellets direktør, Mogens Jørgensen. Pressefoto: Scandic Hotels.

Så har Scandic 28 hoteller i Danmark

Med åbningen mandag af det nyeste Scandic-hotel i Danmark, CPH Strandpark, har landets største hotelkæde nu over 5.000 værelser. Endnu et åbnes i år, et andet er rykket til næste år.

Mandag åbnede Scandic sit nye 12-etager høje Scandic CPH Strandpark-hotel tæt på Københavns Lufthavn med 357 værelser og suiter samt seks møde- og konferencelokaler med plads til over 400 gæster.

Som noget nyt hos Scandic vil CPH Strandpark invitere besøgende indenfor til kædens første danske wellnessområde. Her kan besøgende tage et dyp i poolen eller opleve Danmarks første snebad. Hotellet åbner samtidig for skybaren Seanery med udsigt over Øresund.

Søren Faerber, Scandics administrerende direktør i Danmark, siger i forbindelse med åbningen af Scandics 28. hotel i Danmark:

“Det er med stor glæde, at vi slår dørene op til Scandic CPH Strandpark. Vi åbner for et hotel til både rejsende og lokale, der får wellness, udsigt over Øresund og en unik placering mellem strand, lufthavn og by. Vi glæder os til at byde gæster indenfor.”

Borgmester i Tårnby Kommune, Allan Steenberg Andersen, foretog den officielle åbning og sagde: “CPH Strandpark er en spændende tilføjelse til Tårnbys nye erhvervsområde, Scanport. Åbningen af hotellet betyder også nye arbejdspladser, som vi i den grad har brug for i Tårnby Kommune, og jeg håber, at nogle af disse arbejdspladser kommer til at gå til kommunens borgere.”

Scandic vil med hotelåbningen på sigt skabe 100 nye arbejdspladser inden for blandt andet housekeeping, front office og restaurant. Hotelkæden har modtaget mere end 1.600 ansøgninger til de nye stillinger, oplyser Scandic.

Scandics første danske wellness
CPH Strandpark vil som det første hotel i Scandics danske hotelportefølje tilbyde wellness. Det store wellnessområde byder på dampbad med tropisk regnskyl, finsk sauna og Danmarks første og eneste snebad, hvor snekrystaller blidt daler ned over gæsten. Hotellet skal være for alle, derfor vil Scandic blandt andet sælge dagspa-billetter til hotellets wellnesscenter.

Hotellet vil også få udendørs rekreative faciliteter som padelbane og badebro ud til Øresund.

“Med åbningen af CPH Strandpark understreger vi, at København er et kernemarked for os. Selvom markedet er på et historisk lavt niveau, ved vi, at København er en attraktiv destination. Turisme kommer også i fremtiden til at være en vækstmotor for dansk økonomi. Derfor fortsætter vi vores danske vækststrategi, og bidrager til udviklingen af København med nye arbejdspladser og et hotel til gavn for hele Københavnsområdet,” siger Søren Faerber.

Scandic åbner og rykker hotelåbninger i Danmark
Til november åbner kæden Scandic Nørreport, et 100-værelseshotel ved Danmarks mest travle togstation.

Også til efteråret skulle Scandic have åbnet hotelkædens hidtil største hotel, Scandic Spectrum, med 632 værelser på Kalvebod Brygge i København. Men åbningen af det hotel er nu rykket til marts næste år, fremgår det af pressemeddelelsen om åbningen af CPH Strandpark.

I 2024 åbner Scandic et storstilet hotel- og konferencecenter i Aarhus. Det er tegnet af det verdensberømte danske arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group, og kommer til at ligge i byens nye havneareal, Aarhus Ø.

Ved udgangen af sidste år havde Scandic 265 hoteller i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen og Tyskland med i alt 53.003 værelser. Heraf var der 27 hoteller i Danmark med 4.995 værelser. Med åbningen af CPH Strandpark har Scandic nu mageligt passeret 5.000 hotelværelser i Danmark.

Relaterede artikler:

Dropper planlagt hotel ved Københavns Lufthavn

2020 blev hårdt år for Nordens største hotelkæde

Danske hoteller står til milliontab på Norwegian