Så lang transport må der være til lufthavnen

Ifølge en undersøgelse fra Aarhus Lufthavn og Analyse Danmark foretrækker danskerne maksimalt én times transport til en dansk lufthavn. Foto: Aarhus Airport.

Flyrejser er som udgangspunkt hurtige og bekvemme, men den samlede rejsetid er naturligvis afhængig af afstand til lufthavnen. Danskernes præferencer er netop undersøgt i samarbejde mellem Aarhus Lufthavn og Analyse Danmark.

Her svarer den største gruppe danskere, at der maksimalt må være én times transport til lufthavnen ved private rejser. Et resultat der vækker opsigt hos lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.

”Aarhus Lufthavn er i mange år skudt i skoene, at vi ligger alt for langt væk fra centrum af Aarhus, selv om det kun tager 35 minutter at køre fra hjertet af Aarhus til lufthavnen. I det lys er det interessant at se, om østjyderne har skrappere krav end andre danskere,” siger Peter Høgsberg.

39% procent af de adspurgte i Region Midtjylland siger, at der maksimalt må være en times transport ved private rejser, mens tallet for hele Danmark ligger på 33%. Kun 4% i Region Midtjylland mener, at der maksimalt må være en halv times transport, mens det tilsvarende tal er højere i de fleste andre regioner.

Yderligere regionale variationer ses bl.a. ved, at 17% i Region Hovedstaden mener, at der maksimalt må være en halv times transport til lufthavnen. Her er det tilsvarende tal markant lavere for alle andre regioner.

Bemærkelsesværdigt er det også, at 11% mener, at der må være to timers transport til lufthavnen. Denne tendens er mest udpræget i Region Syddanmark, Region Nordjylland og Region Sjælland.