Sælger flere billetter – til lavere priser

Sys Hansen

Sys Hansen.

ERHVERVSREJSEBUREAUER: Europas fem største markeder for forretningsrejser forventer i år en snit-stigning på 5 pct. Så meget bliver det ikke i Danmark, siger direktør for landets næststørste erhvervsrejsebureau.

”Vi ser øget kapacitet, men faldende gennemsnitspriser – i hvert fald på flyruter med stor konkurrence. Volumen er faldende eller i bedste fald status quo. Men samlet bliver der solgt flere billetter, men til lidt lavere priser.”

Sådan sammenfatter Sys Hansen, direktør for Danmarks næststørste erhvervsrejsebureau, Via Egencia, situationen på det danske marked.

”Der er konkurrence på mange destinationer, det nyder firmakunderne godt af, for de har jo stadig stor fokus på at spare. Man kan måske godt sige, at vi er ude af krisen, men derfor skal omkostningsniveauet stadig holdes nede,” siger Sys Hansen til standby.dk og tilføjer: ”Det kan f.eks. være ved at sende færre af sted eller så vidt muligt booke tidligere for at få de billigste bookingklasser.”

Der sælges erhvervsrejser i Danmark for ca. seks milliarder kr. om året. Ifølge tal fra Danmarks Rejsebureau Forening er væksten i Danmark ikke så høj som Global Business Travel Association forleden forudså, der ville komme i år på Europas fem største markeder. Her var snitvæksten på lige over 5 pct. sammenlignet med sidste år.

Samlet forventer GBTA, at der på de fem største markeder – Tyskland, England, Frankrig, Italien og Spanien – i år bruges 186 milliarder dollar på erhvervsrejser på disse markeder. Næste år bliver væksten endnu større, 6,5 pct., og et beløb på 198 milliarder dollar, lød prognosen i GBTAs halvårlige rapport.

Den understregede, at væksten er ulige fordelt. I Storbritannien forventes vækst i erhvervsrejser på 4,4 pct. i år og 5 pct. næste år, hvor der købes forretningsrejser for 45 milliarder dollar.

Så ser det endnu bedre ud for Tyskland. Her forudses stigninger på 7 pct. i år og 10,6 pct. næste år, mens den franske vækst i år og næste år anslås til 5,4 og 5,5 pct.

Efter uafbrudt fald i forretningsrejser i Spanien de seneste 10 kvartaler, forventer GBTA i en stigning på 4 pct. i år og 5 pct. næste år.

Mindst er den forventede stigning i Italien, hvor der forventes vækst på 2,8 pct. såvel i år som næste år. Holder prognoserne er det første gang siden 2010 med vækst på alle Europas fem største markeder.