Sænket restaurantmoms giver nye job

Beskæftigelsen i den svenske hotel- og restaurantbranche steg med 5,3% i løbet af de tre første kvartaler i 2012.

Væksten svarer til ca. 6.000 nye årsværk. Der blev skabt flest nye job i Stockholm (2.578). Men den største procentuelle vækst har man haft i Västmanland med 9%, Östergötland med 9% og i Gävleborg med 7,4%. Det viser en gennemgang af momssænkningens kortsigtede regionale beskæftigelseseffekter, som er gennemført på vegne af Visita – den svenske version af Horesta.

”Restaurantbranchen er vokset meget stærkt i 2012. Væksten i omsætning har ikke været så stærk som i år på noget andet tidspunkt siden år 2000 og beskæftigelsen er ligeledes øget stærkt. Under hensyn til lavkonjunkturen har jeg svært ved at se nogen anden forklaring på dette end den nedsatte restaurantmoms”, siger Visitas brancheøkonom Björn Arnek.

”Restaurantbranchen er ikke immun overfor lavkonjunkturen og det er ikke rimeligt at forvente samme fantastiske tal i 2013”, siger Eva Östling Ollén, adm. direktør for Visita.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.