Særlig øl til First og business class

Nordisk salgschef for Cathay Pacific, Allan Petersen, med to af de sjældne Betsy-øl foran foto af den DC-3, øllerne er opkaldt efter.

LUFTFART: Kendt flyselskab har året ud specialbrygget samlerobjekt, øllen Betsy, der naturligvis også kan nydes ombord. Der er kun 14 flasker på hver af selskabets ruter, hvor den udelukkende serveres på First og business class.

Øllen Betsy er opkaldt efter Hong Kong-selskabet Cathay Pacific Airways første fly fra 1946, en Douglas DC3, der efter Anden Verdenskrig fløj ruter fra Hong Kong til bl.a. Bangkok, Singapore og Shanghai.

Betsy blev solgt i 1955 og ca. 30 år senere ’fundet’ af Cathay i Australien, hvor det bl.a. fløj med fragt i outback’en. Flyet blev bragt tilbage til Hong Kong, sat i stand og kan i dag ses på Hong Kongs videnskabsmuseum, Hong Kong Science Museum.

Øllen er så ’eksklusiv’, at der kun er 14 flasker Betsy på hver af selskabets ruter, hvor den udelukkende serveres på First og business class. Cathay, der ligesom bl.a. British Airways og Finnair er medlem af Oneworld-alliancen, har typisk seks sæder på First og 53 på business class.

Betsy-øllen, der også serveres i Cathays lounger i Hong Kongs hovedlufthavn, Chek Lap Kok, og London Heathrow, er så svær at få fat på, at nordisk salgschef for Cathay, Allan Petersen, først forleden fik et meget lille parti, der nu skal uddeles til selskabets største kunder.

Ifølge Cathays hjemmeside er Betsy Beer, en såkaldt craft ale, verdens første øl brygget til at smage bedst i over ti km’s højde. Når flyselskaber vælger mad og drikke, herunder vine, tages der højde for, at smagen er anderledes på landjorden end i luften.

Betsy-øllen skulle i foråret kun have fløjet et par måneder på Cathays ruter fra Hong Kong til London-lufthavnene Heathrow og Gatwick samt til Manchester.

Betsy Beer flyver videre

Men øllen Betsy blev så stor succes hos passagerer på Cathays First og business class, at den flyver året ud. Betsy-øllen kan også fås på nogle af Swire-koncernens restauranter i Hong Kong – Swire er en af Cathays største aktionærer. Ligeledes kan den købes online på deli-delight.com, prisen er 42 amerikanske dollars, hertil kommer så shipping fra Hong Kong.

Her i august og september serveres Betsy Beer kun på Cathays ruter fra Hong Kong til Canada og USA, i september og oktober kun på ruterne til Japan samt i november og december på flyvninger til New Zealand og Tel Aviv.

I alt betjener Cathay 12 europæiske lufthavne, udover de nævnte også Amsterdam, Frankfurt, London Heathrow, Milano, Madrid og Zürich.

197 destinationer i 48 lande

Cathay flyver til 197 destinationer i 48 lande; hertil kommer datterselskabet Cathay Dragon, der sidste år blev omdøbt fra at hedde Dragon Air. Begrundelsen var, at Cathay er et mere kendt varemærke end Dragon Air. Cathay Dragon har omkring 50 ruter i Asien, halvdelen er til Kina.