Samlet tilbagegang for Aalborg Lufthavn

Maj er måneden, hvor flere af årets mange sommerruter har deres første afgange. Dog er interessen for sommerruterne til Tyrkiet påvirket af sidste års hændelser, der har betydet færre afgange og derved tilbagegang i chartertrafikken.

På udenrigsområdet er der til gengæld godt gang i trafikken, hvor den gode fremgang fra april fortsætter ind i maj. I alt rejste der i maj 2017 132.234 passagerer igennem Aalborg Lufthavn mod 139.848 i maj 2016 – en tilbagegang på 5,4%.

Ligesom i april er der god fremgang i udenrigstrafikken, hvor specielt London, Malaga og Amsterdam fortsat er de store trækplastre. Derudover er SAS Oslo-rute blevet taget godt imod af både erhvervsliv som fritidsrejsende. I alt ses en fremgang på 7,2% i udenrigstrafikken. 34.540 passagerer fløj udenrigs hvor det samme måned sidste år var 32.209.

”For anden måned i træk ser vi vækst i udenrigstrafikken, så den negative kurve, vi oplevede i 2016 og den første del af 2017, er knækket og i positiv udvikling. Vi har i år et godt udvalg af populære rejsemål med mange ugentlige afgange, der giver større fleksibilitet. Det gør det langt nemmere at planlægge ferien og komme afsted på f.eks. en forlænget weekend i Barcelona, Malaga eller London”, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Chartertrafikken er gået tilbage med 17,6% i forhold til samme måned sidste år, idet 20.810 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i maj 2017 i forhold til 25.246 i maj 2016.

”Tallet for chartertrafikken dækker over en forventet tilbagegang, da flere rejseudbydere har reduceret antallet af afgange til Tyrkiet. De fleste har valgt først at starte i juni/juli i stedet for maj, og enkelte har besluttet at fjerne Tyrkiet fra sommerprogrammet. Flere afgange til blandt andet Malaga og Kreta og nye rejsemål som Cypern og Mytilini forventes at få positiv betydning for den kommende sommertrafik”, siger Søren Svendsen.

I indenrigstrafikken var der tilbagegang på 6,7% i forhold til maj sidste år. I maj 2017 fløj 76.884 passagerer direkte til og fra København mod 82.393 i maj 2016.