Samlet tilbagegang for Aalborg Lufthavn

Maj er måneden, hvor flere af årets mange sommerruter har deres første afgange. Dog er interessen for sommerruterne til Tyrkiet påvirket af sidste års hændelser, der har betydet færre afgange og derved tilbagegang i chartertrafikken.

På udenrigsområdet er der til gengæld godt gang i trafikken, hvor den gode fremgang fra april fortsætter ind i maj. I alt rejste der i maj 2017 132.234 passagerer igennem Aalborg Lufthavn mod 139.848 i maj 2016 – en tilbagegang på 5,4%.

Ligesom i april er der god fremgang i udenrigstrafikken, hvor specielt London, Malaga og Amsterdam fortsat er de store trækplastre. Derudover er SAS Oslo-rute blevet taget godt imod af både erhvervsliv som fritidsrejsende. I alt ses en fremgang på 7,2% i udenrigstrafikken. 34.540 passagerer fløj udenrigs hvor det samme måned sidste år var 32.209.

”For anden måned i træk ser vi vækst i udenrigstrafikken, så den negative kurve, vi oplevede i 2016 og den første del af 2017, er knækket og i positiv udvikling. Vi har i år et godt udvalg af populære rejsemål med mange ugentlige afgange, der giver større fleksibilitet. Det gør det langt nemmere at planlægge ferien og komme afsted på f.eks. en forlænget weekend i Barcelona, Malaga eller London”, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Chartertrafikken er gået tilbage med 17,6% i forhold til samme måned sidste år, idet 20.810 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i maj 2017 i forhold til 25.246 i maj 2016.

”Tallet for chartertrafikken dækker over en forventet tilbagegang, da flere rejseudbydere har reduceret antallet af afgange til Tyrkiet. De fleste har valgt først at starte i juni/juli i stedet for maj, og enkelte har besluttet at fjerne Tyrkiet fra sommerprogrammet. Flere afgange til blandt andet Malaga og Kreta og nye rejsemål som Cypern og Mytilini forventes at få positiv betydning for den kommende sommertrafik”, siger Søren Svendsen.

I indenrigstrafikken var der tilbagegang på 6,7% i forhold til maj sidste år. I maj 2017 fløj 76.884 passagerer direkte til og fra København mod 82.393 i maj 2016.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.