Sammenbrud mellem Lufthansa og kabineansatte

Lufthansa übernimmt neuen Boeing-Jumbo 747-8FLYSELSKABER: Forhandling mellem Lufthansa og selskabets 19.000 kabineansatte om nye besparelser er brudt sammen. Men ingen strejketrusler.

Europas største fuldservice-flyselskab, Lufthansa, måtte notere sammenbrud i forhandlingerne om bl.a. ny pensionsaftale med fagforeningen UFO (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), der repræsenterer 19.000 kabineansatte hos Star Alliance-medlemmet.

UFO har afvist Lufthansas seneste udspil. Lufthansa forhandler i denne tid med sine fagforeninger for at nedsætte omkostninger, så man i Europa kan konkurrere med lavprisselskaberne og på langruterne til f.eks. Asien med de tre store Gulf-selskaber, Emirates, Etihad og Qatar Airways.

Lufthansa har f.eks. et økonomisk problem med at honorere tidligere indgåede pensionsaftaler pga. faldende rentesatser. Lufthansa udbetalte sidste år over 25 milliarder kr. i pensioner til tidligere ansatte, skriver Reuters.

Lufthansa har haft pensionsordninger, der gav ansatte mulighed for at gå på pension når de var blot 55 år. Denne mulighed tilbyder Lufthansa at fastholde, men har givet tilbud om en bedre aftale, hvis de venter med at lade sig pensionere til de er 65.

Lufthansa og UFO har givet hinanden håndslag på, at de inden november skal finde ny aftale.

Lufthansa har i denne tid dog flest problemer med sine piloter, der indenfor de seneste 18 måneder, senest sidste måned, har strejket over 12 gange. Også pga. manglende ny aftale om pensionsalder.