SAS afviser kendelse fra klagenævn

En familie, der skulle med Bangkok Airways aflyste fly fra Koh Samui til Bangkok, fik ikke hjælp af SAS.

På grund af aflysningen kunne familien ikke nå deres SAS-forbindelse fra Bangkok til København og en opringning til SAS, der havde solgt billetterne til familien, havde til resultat, at SAS ikke kunne hjælpe, beretter turengårtil.dk.

SAS hævdede, at man ikke kunne hjælpe, fordi første del af flyvningen skulle gennemføres af Bangkok Airways og ikke med dem. Det lykkedes familien at skaffe sig hjemrejse fire dage senere og ved hjemkomsten klagede familien til Forbrugerklagenævnet for at få erstatning for de nye flybilletter.

Forbrugerklagernævnet gav familien medhold under henvisning til Montrealkonventionen, men SAS er uenig i kendelsen og betaler ikke erstatning fordi man fastholder at hvert enkelt selskab på en rejse er den ansvarlige aftalepart.

Derfor planlægger familien et civilt søgsmål mod SAS, som i mellemtiden er sat på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens liste over selskaber, der ikke har efterlevet klagenævnets kendelser.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.