SAS angriber igen Norwegian

15

oslo-lufthavn-gardermoen-fly-sas-norwegian-finnair-800x443LUFTFART: SAS er utilfreds med den norske regerings forslag om, at f.eks. Norwegian kan hyre ansatte fra lande med lavere personaleomkostninger. Det vil koste tusindvis af norske jobs, siger SAS.

”Flere tusinde arbejdspladser i Norge vil forsvinde, hvis den norske regerings forslag til ny udlændingelov indenfor international luftfart gennemføres,” advarer SAS i sit høringsbrev til den norske regering.

SAS skriver også, at den norske regerings forslag vil betyde, at besætningsmedlemmer fra lavomkostlande ubegrænset kan benyttes på fly, som Norwegian, har registreret i Norge.

”Vi får dermed situation som er konkurrenceforvridende ved at besætningsmedlemmer fra lavomkostningslande har arbejdsbetingelser langt under det skandinaviske niveau. Og som SAS ser dette, er det langt under det skandinaviske niveau – og handler ikke om konkurrencekraft på lige vilkår,” lyder det fra SAS.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

15 Comments on "SAS angriber igen Norwegian"

Notify of
avatar
Frederik
Frederik

Det er vel ikke Norwegian de angriber. Det er de norske lovgivere som vil give Norwegian (og alle mulige andre) en mulighed som SAS mener er konkurrenceforvridende og dermed dem der angribes.

Det er en ret vigtig forskel der bør tages højde for i overskriften.

Ole K.
Ole K.

Nu er det jo nok ikke noget som den norske regering har fundet på af sig selv, Det er helt sikkert en vis Hr. Kjos, som tidligere har demonstreret at han er fløjtende ligeglad med norske arbejdspladser.

JABK
JABK

Man kan vel ikke holde på Norske arbejdspladser, for at holde på Norske arbejdspladser?
Synes du at Kjos skal betale det dobbelte (eller mere) for at de forkælede Norske kaffe-serverings-damer skal ha mere i løn end styrmanden? Han har trods alt en uddannelse.

Søren
Søren
JABK, du lyder som en bitter gammel kaptajn, der med små 1.000.000 i løn om året syntes at hele verdenen er uretfærdig… Har sgu ondt af dig at du ikke er i stand til at se nuanceret på de problemematikker som der vendes her.. At du ikke forstår at dette ikke kun handler om Stewardessernes løn, men også din. Dette handler om hvilket samfund vi ønsker. Et Kjos samfund, hvor meget meget få har alt og de mange (piloter inkl. Har intet) Desværre for Kjos så vil hans samfund underminere sig selv, for hvem af de få ultra rige gider… Read more »
JABK
JABK

SAS vil tilbage til monopolet …

Kristian
Kristian

Præcis, Frederik. Og det er en vigtig pointe: Norwegian (og Ryanair for den sags skyld) udnytter bare en pil-rådden lovgivning. Og et EU, der tilsyneladende er ligeglad.

JABK
JABK

Kristian,
du ved ikke hvad du taler om.

JABK
JABK
Og nej Kristian, de udnytter at der ikke er kvalificerede og erfarne folk at få. De udnytter at der er MANGE styrmænd der sidder med tungen ud for at købe sig et job. Ingen erfaring. De som var egnede har allerede et job. Det er alle de uegnede der sidder tilbage som ødelægger alt. Ikke NAS eller de unævnlige, de bruger det bare. Jeg fløj med en styrmand som mente at han havde samme uddannelse som mig og dermed skulle have samme løn. I teorien har han ret. Men med over 20.000 timers forskel i erfaring burde han holde kæft.… Read more »
Kristian
Kristian

Tak for fin undervisning. 🙂

Kristian
Kristian

Tak for fin undervisning, JABK.

Leif
Leif

Sludder.

Leif
Leif

Mer idioti fra SAS! De klarer ikke å fokusere på sin egen virksomhet, men hyler og skriker mot Norwegian hele tiden. De bør dempe retorikken kraftig! Det er vel også mange som mener at SAS er en av dem som står bak USA problemene for Norwegian, sammen med United og Delta. Hvis dette blir bevist, kan det bli moro etterhvert.

Ole K.
Ole K.

Mere idioti fra Norwegian fanatikeren Leif som tydeligvis ikke selv har den fjerneste anelse om luftfart. Nu er det ikke Norwegian som SAS angriber men et utroligt konkurrence forvridende og dumt forslag fra Den norske regering. Helt sikkert presset igennem af Kjos lobbyen.
Hvis BK får det som han vil er det bare et spørgsmål om tid førend alle de skandinaviske ansatte enten får deres ansættelses forhold bombet til bage til 1800 tallet, eller må se sig om efter et helt andet job.
Gennemføres dette vil det også komme til at gælde for SAS ansatte på lidt længere sigt

Ole Hansen
Ole Hansen

Leif og JABK. You are the next to be outsourced!!!! Beware!!
Måske ikke Leif, du er nok en af Norwegians spin doktorer.

Insider
Insider
Tragikomisk diskussion – @JABK: kan jeg få at vide hvem du flyver for, for dig vil jeg da gerne undgå, hvis det er din holdning til din styrmand som er din vigtigste resource i en nødsituation? Men måske er du en bitter pensionist? Det tragikomiske består i at nogen tror det handler om Norwegian mod SAS. Det vil da være ærgerligt for samfundskassen, hvis SAS begynder at bruge samme ansættelsesforhold som Norwegian, men @Leif, du betaler måske gerne mere i skat når alle flyvende er outsourced til Thailand? Konkurrence er fint – det skal bare være med samme spilleregler og… Read more »
wpDiscuz