SAS-ansatte ned i løn

SAS vil umiddelbart efter halvårsregnskabet forsøge at få medarbejderne til at gå ned i løn. Det skandinaviske luftfartsselskab er så hårdt presset, at ledelsen vil indkalde medarbejderne for at få dem til at acceptere en lønnedgang på 10-15 pct., skriver Børsen i dag.

Tiltaget kommer, mens en hårdt presset ledelse i SAS desperat kæmper med at få begrænset omkostningerne i luftfartselskabet, der står foran nyt stort underskud i 2008, efter at ulykkerne nærmest er væltet ned over det skandinaviske ?yselskab.

Ifølge en kilde, tæt på toppen i SAS, bliver det svært at få medarbejderne med til at gå ned i løn, fordi ?ere af dem arbejder i datterselskaber, som kan være på vej til at blive solgt.

Kravet om lønnedgang kan være et forsøg på at bevare selvstændighed for SAS. I Norge har konkurrenten Norwegian ifølge dagbladet Finansavisen også opfordret de ansatte til frivilligt at gå 5-10 pct. ned i løn. Til gengæld for lavere løn vil de ansatte blive tilbudt aktieoptioner i selskabet. På den måde får medarbejderne mulighed for senere at købe aktier i selskabet til en fastlåst kurs.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.