SAS beder om skattetjek af konkurrenter

Flemming Jensen.

Kreative bemandingsregler og skattepligt i lande med skattely holder lønniveauet nede, og nu ønsker SAS koncerndirektør Flemming Jensen skatteforholdene nærmere undersøgt for konkurrerende flyselskaber i Norden, skriver politiken.dk.

”Vi ønsker, at myndighederne vil undersøge, om der blandt konkurrenterne i Skandinavien er nogle, som bruger ulovlige modeller i form af kontraktansatte flybesætninger på individuelle vilkår, som gør, at flyselskabet slipper for at betale skat eller social sikring i de skandinaviske lande”, siger han.

Han nævner ikke konkrete flyselskaber, men både Ryanair og Norwegian har været i søgelyset for at bruge kreative bemandingsregler.

De betyder, at personalet selv skal indberette deres skat, og at der ingen løn er under sygdom, ingen pension eller sociale gode i ansættelsesforholdet.

”Vi ved, at der er selskaber rundt om i verden, der har lavere omkostninger – blandt andet mellemøstlige og østeuropæiske selskaber, og vi er indforståede med den frie bevægelighed i EU. Men i Skandinavien bør der være sammenlignelige ansættelsesmodeller. I SAS er alle besætninger ansat på skandinaviske vilkår”, siger Flemming Jensen.