SAS beholder groundhandling i hovedlufthavne

sas lufthavn handling fly bagageEfter mange års usikkerhed om fremtiden kan de ca. 1.500 ansatte hos SAS Ground Handling i København, Oslo og Stockholm ånde lettet op. SAS beholder denne funktion – efter at have prøvet at afhænde den.

SAS Ground Handling, der bl.a. står for check-in og bagagehåndtering, vil fortsat være en del af SAS i hovedlufthavnene, København, Oslo og Stockholm.

SAS har ellers i årevis prøvet at sælge SGH, først til handlinggiganten Swissport og senest til det svenske handlingselskab Aviator, det tidligere Novia.

I dag meddeler SAS, at man beholder SGH i de tre hovedlufthavne, mens Aviator overtager SGHs funktioner i lufthavnene i Gøteborg og Malmø. Aviator har handlingvirksomhed i ca. 25 nordiske lufthavne samt i Storbritannien.

I forventning om at Swissport skulle købe SGH ejede Swissport i en periode 10 pct. af SGH, men trak siden følehornene til sig. I september sidste år indgik SAS og Aviator, hvis fulde navn er Aviator Airport Alliance Europe, en hensigtserklæring om, at Aviator helt eller delvist skulle overtage SGH i de fem nævnte skandinaviske lufthavne.

SAS skriver i dag, at man efter ny analyse og vurdering om Aviator skulle overtage SGH, er kommet frem til, at Aviator kun skal overtage SGH i Gøteborg og Malmø.

SAS har de seneste år effektiviseret SGH, bl.a. for at klargøre divisionen til salg, samt udlagt dele af SGHs arbejdsfunktioner. Det har givet SAS besparelse på ca. 300 mio. svenske kr. de seneste to år, oplyser SAS.

Og nu meddeler SAS og Aviator, at man er kommet frem til, at der alligevel ikke er ”kommercielle forudsætninger” for at Aviator overtager SGH i de tre hovedlufthavne.

Alene i Københavns Lufthavn er SGH største handlingselskab med over 60% af ekspeditionen af fly og passagerer.

I februar i år skrev SGH til de flyselskaber, selskabet udfører handlingarbejde for Københavns Lufthavn, at forhandlingerne med Aviator havde nået en foreløbig løsning, der er ”i begge parters interesse.”

Fra fagforeningen 3F, der bl.a. organiserer bagagemedarbejderne hos SGH i SAS største lufthavn, København, siger formand for afdelingen i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, til takeoff.dk: ”Vi er glade og lettede for beslutningen om, at SAS beholder SGH i bl.a. Københavns Lufthavn. Vi har aldrig syntes, det var en god idé at sælge SGH. Vi har også fornemmet, at presset fra f.eks. bankerne mod SAS er aftaget, så SAS ikke behøver at sælge f.eks. SGH.”

”Nu skal SAS være med til at genvinde firmaånden i SGH. Den har selvfølgelig ikke været god, når de ansatte ved, at de ikke er en del af SAS fremtid. Men også i fremtiden skal SGH nu være med til at arbejde for et stærkere SAS med de udfordringer, SAS står over for,” siger Henrik Bay-Clausen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.