SAS-bestyrelse sænker sit honorar 30 pct.

Fritz Schur.

De 10 medlemmer af bestyrelsen for SAS beskærer med øjeblikkelig virkning deres honorarer med 30 pct. Forleden barberede SAS’ koncernchef 20 pct. af sin milliongage. Bestyrelsesformand Fritz Schur narrede søndag pressen.

SAS’ medarbejdere skal i snit have ca. 15 pct. mindre i løn fremover og arbejde mere – for at få økonomien til at hænge sammen i flyselskabet.

Forleden meddelte SAS’ koncernchef, Rickard Gustafson, at han sænker sin løn med 20 pct. fra ti til otte mio. svenske kroner om året.

Og nu følger bestyrelsen efter og reducerer med omgående virkning sit honorar med 30 pct.

I øvrigt fortalte SAS’ danske bestyrelsesformand, Fritz Schur mandag, at han i søndags havde lavet en afledningsmanøvre overfor pressen. I søndags skulle de nye overenskomster mellem SAS og medarbejderne forhandles på plads under hektisk mødeaktivitet i SAS-huset i Københavns Lufthavn.

SAS-huset var nærmest under belejring af pressen – SAS sendte sms til sit flyvende personale om at bruge bagindgangen til bygningen overfor, hvor de checker ind før en flyvning.

Medierne jagtede nyt om forhandlingerne fra bl.a. Fritz Schur. Pludselig forlod Fritz Schur SAS-bygningen sammen med næstformand og storaktionær Jacob Wallenberg og anden næstformand, Dag Mejdell. Formanden gav indtryk af, at bestyrelsen var på vej til Stockholm. Medierne spekulerede i, om Schur f.eks. skulle mødes med bankerne.

Men mandag på et hastigt indkaldt pressemøde fortalte Schur, at han og de to næstformænd var blevet i København – de skulle bare have arbejdsro for pressen.

“Vi havde det utroligt fredeligt der, hvor vi havde behov for at holde bestyrelsesmøde. Det var en god gimmick. Specielt morede vi os meget over at læse i medierne om alle de forhandlinger, jeg havde i Stockholm. Men vi fik den fred, vi gerne ville have,” sagde Fritz Schur til Berlingske.