SAS-chef haster til Spanien

»Jeg føler en stor tomhed og en dyb medfølelse til alle, der er blevet berørt af denne ulykke,« lød det fra en synligt ulykkelig SAS-chef på et fem minutter langt pressemøde på Hotel Hilton ved Københavns Lufthavn i går aftes. 
 
 
Mats Jansson var sammen med vicekoncernchef John Dueholm ombord på et fly på vej fra Kina til Danmark, da han blev kaldt op i cockpittet og fik nyheden om ulykken med datterselskabet Spanairs fly i Madrid, skriver Berlingske Tidende i dag.
 
De to topchefer satte med det samme kursen mod Danmark og straks efter landingen i Københavns Lufthavn tog topcheferne sammen med et såkaldt relief team til Madrid.
 
 
»Vi ønsker at være nær hændelsen, og vise, hvor dybt berørt, vi er over det, der er sket. Vi vil vise vores medfølelse til alle berørte, vi vil være hos dem, vi vil være på plads,« sagde topchefen, der samtidig oplyste at flere hjælpehold er ved at blive sendt afsted. 
 
 
»Hvad vi ved indtil nu er, at det er en frygtelig stor ulykke, hvor der tilsyneladende er mange døde og tilskadekomne. Vi har dog ikke fået nogle tal bekræftet fra myndighederne, men vi håber snart at vide, hvad der er sket. Uanset hvad er det en frygtelig hændelse,« sagde Mats Jansson på pressemødet.
 
 
Ifølge spansk radio var der også en eller flere danske passagerer med flyet, men sent i aftes oplyste det danske udenrigministerium, at de ikke havde nogen oplysninger om danskere om bord. Det svenske udenrigsministerium oplyste til svensk presse, at der var mindst to svenskere med flyet, hvoraf en frygtes dræbt.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.