SAS-chef: Ringe indtjening i Norwegian

Kommunikationsdirektør i SAS, Claus Sonnberg, retter i den svenske avis Dagens Näringsliv en skarp kritik af indtjeningsforholdene hos konkurrenten, norske Norwegian: ”De (Norwegian, red.) tjeer reelt kun penge på tre ruter, nemlig fra Oslo til Bergen, Trondheim og Stavanger” siger SAS-kommunikationsdirektøren. Han advarer også om, at det norske flyselskab har bestilt i alt 42 fly på toppen af højkonjunkturen, som nu skal finansieres, og derefter fyldes med passagerer. ”Om de kan blive fyldt med passagerer, det må tiden vise” siger Claus Sonnberg.

 

Hos Norwegian mener kommunikationsdirektør Ana-Sissel Skånvik, at SAS ville være bedre tjent med at passe deres egen drift: ”Det er lidt underligt at SE SAS svare for os – ikke bare for sig selv” siger hun iflg. nyhedsbureauet Direkt. Skånvik tilføjer, at Norwegian satser på at hente indtjening på såvel markedet for forretningsrejsende som på markedet for ferietrafik.

 

Norwegian fremlægger i øvrigt kvartalsregnskab i morgen tirsdag, og analytikere venter at resultatet vil blive et markant overskud.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.