SAS-chef: Ringe indtjening i Norwegian

Kommunikationsdirektør i SAS, Claus Sonnberg, retter i den svenske avis Dagens Näringsliv en skarp kritik af indtjeningsforholdene hos konkurrenten, norske Norwegian: ”De (Norwegian, red.) tjeer reelt kun penge på tre ruter, nemlig fra Oslo til Bergen, Trondheim og Stavanger” siger SAS-kommunikationsdirektøren. Han advarer også om, at det norske flyselskab har bestilt i alt 42 fly på toppen af højkonjunkturen, som nu skal finansieres, og derefter fyldes med passagerer. ”Om de kan blive fyldt med passagerer, det må tiden vise” siger Claus Sonnberg.

 

Hos Norwegian mener kommunikationsdirektør Ana-Sissel Skånvik, at SAS ville være bedre tjent med at passe deres egen drift: ”Det er lidt underligt at SE SAS svare for os – ikke bare for sig selv” siger hun iflg. nyhedsbureauet Direkt. Skånvik tilføjer, at Norwegian satser på at hente indtjening på såvel markedet for forretningsrejsende som på markedet for ferietrafik.

 

Norwegian fremlægger i øvrigt kvartalsregnskab i morgen tirsdag, og analytikere venter at resultatet vil blive et markant overskud.

Skrevet af Christian Peschardt