SAS får større lounge

LUFTFART: SAS lounge til den største oversøiske destination er netop udvidet med over 20 pct. Dermed er der bl.a. plads til flere passagerer, mere plads til servering og opladningspladser.

SAS-lounge i Newark-lufthavnen ved New York er blevet 100 kvadratmeter større og fylder nu 440 m2 i Terminal B. SAS har flyvninger til New York fra alle tre skandinaviske hovedstæder.

”Det glæder os med udvidelsen at kunne have plads til flere rejsende i Newark-loungen,” siger Max Knagge, chef for SAS i USA og tilføjer: ”SAS har de seneste år fået flere nye destinationer fra Skandinavien til USA, bl.a. Boston, Los Angeles, Miami og San Francisco. Til oktober åbner vi også mellem Stockholm og Miami (hidtil har Miami-ruten været fløjet fra Oslo og København, red)”.

SAS har også USA-ruter til Chicago og Washington D.C.

New York var i øvrigt målet for den allerførste SAS-flyvning, 17. september 1946. Her var 28 indbudte gæster med første flyafgang med SAS DC-4 Dan Viking fra Stockholm til New York. Rejsen tog 25 timer med mellemlandinger i København, Prestwick i Skotland og Gander på Newfoundland. Flyet landede i LaGuardia-lufthavnen i bydelen Queens.

SAS droppede lounge-adgang i 40 lufthavne

SAS indstillede i starten af året adgang til 40 lufthavnslounger, herunder i Billund og Aalborg – opereret af tredjepart-lounges.

”Men der er stadig på verdensplan adgang til over 1.000 SAS- og Star Alliance-lounges,” sagde SAS pressechef i Danmark, Mariam Skovfoged, til standby.dk