SAS får overskud i næste kvartalsregnskab

Koncernchef Rickard Gustafson, SAS.

Pres på SAS fik i dag selskabet til at komme med nøgletal for det kommende kvartalsregnskab. SAS får et overskud på 568 mio. kr. i tredje kvartal, passagerindtægter steg 9% og enhedsomkostningerne faldt 6%. Ny spareplan til 3 milliarder kroner på vej.

SAS er under pres i medierne med mange artikler om selskabets dårlige økonomi, kommende store omstruktureringsplan og at de skandinaviske regeringer tilsyneladende ikke vil pumpe flere penge i SAS.

Handelen med SAS-aktien blev tirsdag morgen suspenderet på børsen i Stockholm, men genoptaget klokken 11.30.

De mange negative sager omkring SAS fik tirsdag formiddag selskabet til at rykke ud med nogle forhåbentligt beroligende tal fra det kommende kvartalsregnskab – disse skulle ellers først være offentliggjort efter planen den 8. november ved præsentationen af regnskabet for årets 3. kvartal.

“Efter utallige rygter i skandinaviske medier, oplyser SAS, at selskabet får et overskud før skat på 568 millioner svenske kroner for tredje kvartal 2012. Indtægterne fra passagererne voksede 9% i tredje kvartal, mens enhedsomkostninger faldt 6%,” oplyser SAS i sin meddelelse.

Videre hedder det, at selv om SAS er i et vanskeligt og meget konkurrencepræget marked, viser nøgletallene ifølge SAS, at koncernens 4 Excellence-strategi virker efter planen.

”SAS har også gennem lang tid signaleret behov for yderligere at forbedre sin effektivitet for at blive mere konkurrencedygtig. SAS er ved at lægge sidste hånd på denne omfattende plan. Planen skal reducere SAS’ omkostninger og styrke SAS’ økonomi med tre milliarder svenske kroner – bl.a. forud for ændringerne i posteringerne omkring pensionsforhold for SAS-gruppen. Planen skal bl.a. fjerne ikke-centrale dele fra SAS – hvilket skal skaffe yderligere tre milliarder svenske kr. til SAS,” hedder det.

SAS’ bestyrelse forventes snart at tage beslutning om iværksættelsen af den nye spareplan til tre milliarder svenske kroner og frasalg for andre tre milliarder svenske kroner.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.