SAS fejrede jubilæum

sas-70-aars-jubilaeum-gamle-uniformerLUFTFART: I lørdags var det 70 år siden, SAS lettede for første gang – til New York. Det blev beskedent markeret.

Som en del af fejringen af Skandinaviens ældste flyselskab havde SAS lørdag valgt en afgang fra Stockholm til København som jubilæumsfly med catwalk med tidligere SAS-uniformer, og på alle langruter fra Skandinavien blev der serveret jubilæumskage.

”Jeg og SAS er taknemmelig for hver eneste passager og medarbejder, der har bidraget til SAS 70 års historie. Vi har været en del af mange rejsehistorier,” siger SAS koncernchef, Rickard Gustafson.

SAS blev til ved sammenlægning af de norske, danske og svenske nationale flyselskaber 1. august 1946. Den første flyvning var 17. september, hvor 28 indbudte gæster kom med første flyafgang med SAS DC-4 Dan Viking fra Stockholm til New York.

Rejsen tog 25 timer med mellemlandinger i København, Prestwick i Skotland og Gander på Newfoundland.

SAS har i årtierne lanceret første verdensomspændende service, in-flight entertainmentsystem, turistklasse og sovesæder. SAS var det første flyselskab, der tilbød særskilte check-in faciliteter og lounger og den første kvindelige pilot.

Se højdepunkterne af SAS 70 år på hjemmesiden: scandinaviantraveler.com/sas70

SAS flyver til over 100 destinationer og er et af de fem stiftende medlemmer af verdens største globale flyselskabsalliance – Star Alliance.

SAS har i forbindelse med jubilæet holdt hangarfester for 8.500 medarbejdere i København, Oslo og Stockholm. Der har været to fester alle steder for at give så mange som muligt mulighed for at deltage. Den næste i København er på tirsdag.