SAS flyver langsommere

SAS har valgt at reducere den såkalte cruising speed, flyenes fart i luften, fra 860 km/t til 780 km/t. Det sker for at spare brændstof, og vil, ifølge selskabet selv, også have en positiv effekt på udledningen af CO2 fra flyene.

Siden selskabet indledte forsøg med de lavere hastigheder i Norge for to år siden, har man sparet omkring 12 mio. dollar på den lavere cruising speed. ”Vores erfaring er, at vi kunne opnå betydelige besparelser ved at sænke farten” siger en talsmand fra SAS Norge.

Den nye teknik, SAS har indført, kommer midt i en politisk diskussion i EU om indførelsen af en afgift på flyrejser, for på den måde at nedregulere udledningen af drivhusgasser fra luftfarten. SAS Norge mener, efter sin to år lange testperiode, at kunne dokumentere, at f.eks. en flyvning mellem Oslo og Bergen med den lavere hastighed sparer miljøet for 420 kilo drichusgasser.

Til gengæld betyder den lavere hastighed også, at flyveturen bliver længere, målt i tid. En flyvning mellem Oslo og Paris bliver således omkring 10 minutter længere med den nye, lavere fart på flyene.

Skrevet af Webredaktionen