SAS-formand åben for Finnair-fusion

Formand for SAS-bestyrelsen, den danske erhvervsmatador Fritz Schur, åbner i et interviwe med det finske tidsskrift Forum for Miljø og Teknik overraskende for en mulig fusion med den finske rival, Finnair.

 

I interviewet siger Schur, at han ville ”foretrække” at SAS-koncernen med datterselskabet Blu1 blev slået sammen med Finnair. Schur understreger dog, at der ingen konkrete drøftelser finder sted.

 

Tanken om en fusion mellem SAS og Finnair er tidligere blevet skudt ned gentagne gange, hvor først det ene, og så det andet selskab, har afvist enhver tanke om en sammenlægning. Men denne gang er der muligvis mere kød på historien. I hvert fald sagde SVP i Finnair, Christer Hägglund, i et interview med dagbladet Børsen i starten af i år, at han hellere SAS slået sammen med Finnair end med f.eks. tyske Lufthansa.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.