SAS øger indsats mod hudkræft

SAS hjælper Kræftens Bekæmpelse med at informere om faren for hudkræft som følge af for meget og for stærk sol under ferien sydpå. Det sker bl.a. ved, at der under charterflyvninger i skoleferierne uddeles hæfte med farveblyanter til børnene. Hæftet har bl.a. historien om Sunny og Solveig, der skal på ferie sydpå.
Mens den ene af dem er god til at bruge solcreme med den rigtige faktor, springer den anden dette over – og det får kedelige konsekvenser.

 

”Forældrene kan læse historien for deres børn, der så bagefter kan farvelægge tegningerne. Vi er glade for at udvide samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse på dette vigtige område – og vi håber, at vores lille bidrag vil give øget opmærksomhed på dette alvorlige problem og at flere husker solcremen, ikke mindst til deres børn,” siger Jesper Bjørn Dahl, manager for kabineprocedurer hos SAS i Danmark, til takeoff.dk

 

Mens SAS og Kræftens Bekæmpelse hidtil kun har kørt kampagner overfor børn – og deres forældre – under charterflyvninger i vinterferien, udvides kampagnen nu. Sidste år kørte kampagnen også i nogle uger gennem skolernes sommerferie, fra i år vil den også være på vingerne under skolernes efterårsferie.

 

SAS flyver på årsbasis ca. 500.000 danskere til og fra deres charterferie, primært for Apollo, Atlantis og Århus Charter.
Ca. 150.000 af passagererne flyves i vinterhalvåret. De primære vinterdestinationer for SAS’ charterflyvninger er De kanariske Øer samt Madeira.
SAS har ca. 35 charterflyvninger fra Danmark i den kommende vinterferie, der er fordelt over to uger.

 

Ifølge Kræftens Bekæmpelse kommer 22 % af de ca. 1,4 millioner danskere, der drager på solferie i vintermånederne, hjem med en solforbrænding.

Derfor kører Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden nu oplysningskampagne, hvor de samarbejder med lufthavne, rejsebureauer og flyselskaber om at huske ferierejsende på at beskytte sig mod solen.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten