SAS kan blive et selskab uden fly

Koncernchef Rickard Gustafson, SAS.

Koncernchef Rickard Gustafson, SAS.

Koncernchef Rickard Gustafson udelukker det ikke, men siger, at han ikke vil lede udviklingen i den retning. ”Men man ved jo ikke”, siger han i et interview i erhvervsavisen ’Affärsvärlden’.

I interviewet noterer avisen, at Rickard Gustafson tøver, når han skal besvare spørgsmålet om SAS i fremtiden kan blive et billetselskab uden egen flyflåde, skriver travelreport.se.

”Det ved man jo ikke. Det er en presset branche. Vi skal arbejde omkostningseffektivt. Der er ingen marginaler. Hvis det bliver tydeligt, at den type struktur, som Norwegian har, bliver fuldt lovlig og fuldt accepteret, kan SAS ikke blot se til”, siger Rickard Gustafson til Affärsvärlden.

Erhvervsavisen påpeger, at SAS har en ’dyr’ flyflåde. Selskabet har fire forskellige flytyper, som alle kræver specielle reservedele og specialuddannet servicepersonale. Norwegian flyver med blot to flytyper, begge fra Boeing, og Ryanair har kun en flytype i sin flåde. Alt for at få nedbragt omkostningerne.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.