SAS-kaptajn stoppet med promille på 0,1

oslo lufthavnKort før afgang mandag morgen gennemførte politiet en rutinemæssig promillekontrol af besætningen på et SAS-fly fra Oslo Lufthavn Gardemoen til København.

Den norske kaptajn havde en meget lav promille og blev kørt væk af politiet, skriver den norske avis Verdens Gang.

”Kaptajnen blæste en promille på 0,1, men fordi der stilles strenge krav til dem, der arbejder i luften, måtte vi tage ham med”, siger operationsleder i Romerike, Kristian Loraas ifølge ekstrabladet.dk til VG.

Han understreger, at det ikke er sikkert, at kaptajnen har gjort noget ulovligt, da en efterfølgende udåndingsprøve viste en promille på 0,0.

Informationschef Knut Morten Johansen, SAS: ”Der er tale om meget små værdier. Besætningen må højst have en promille på 0,2 otte timer før, de starter ifølge interne SAS-regler”.

Han fortæller, at der blev hentet en anden kaptajn, og at flyet blev omkring 15 minutter forsinket.

Flykaptajnen blev afhørt mandag morgen og løsladt. Politiet rejser ikke tiltale mod kaptajnen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.