SAS-kaptajn til Sydafrika i veteranfly

Johan Wiklund, CPH Cape to Cape - foto ernst tobischLUFTFART: Kaptajn på SAS’ Airbus A320, Johan Wiklund, er begyndt på noget af en rejse – fra Stockholm til Sydafrika i et veteranfly fra 1935. Ruten er inspireret af en svensk flypioner, der i 1929 foretog samme rejse. Johan Wiklunds rejse kan følges via SE-AMO på flightradar24.com – han er fremme 24. oktober.

”Jeg kommer under turen sikkert til mange gange at fortryde beslutningen om at gennemføre flyvningen, men rejsen vil også teste mig.”

Det sagde Johan Wiklund forleden i Københavns Lufthavn, han vil gentage rejsen en anden svensk pilot, Gösta Andrée, gennemførte i 1929. Johan Wiklund vil bevise, at det stadig er muligt at flyve den lange tur i et lignende fly og ved at følge ruten fra 1929 så tæt som muligt, og med kort og kompas som navigation og iført en kopi er Gösta Andrées uniform.

Et af de første stop på turen var forleden, da Johan Wiklund landede i Københavns Lufthavn. Johan Wiklund kalder sin tur ”Cape to Cape 2015 – The Grand Adventure.” Han flyver i et De Havilland 60 Moth-biplan fra Barkarby-lufthavnen ved Stockholm.

Da Gösta Andrée i 1929 gennemførte sin flyvning til Sydafrika, var det en nærmest unik rejse – at flyve ene i et fly med åbent cockpit over store ørken- og jungleområder. Og kun med kompas og kort til at finde vej.

Rejsen kan følges på: SE-AMO via flightradar. Læs mere på hjemmesiden: capetocape.net