SAS klar med ny kabine på Boston-rute

SAS Privatair-fly, der med plads til 86 passagerer på business og economy class betjener den nye SAS-rute mellem København og Boston.

SAS Privatair-fly, der med plads til 86 passagerer på business og economy class betjener den nye SAS-rute mellem København og Boston.

LUFTFART: SAS præsenterer iPads til rejsende på business class på den nye rute fra København til Boston og mini-iPads til passagerer på economy class.

SAS har netop åbnet sin 9. direkte rute fra Skandinavien til USA og runder dermed 6.800 årlige flyvninger og 1,6 mio. flysæder mellem Skandinavien og USA.

SAS styrker dermed positionen som flyselskabet med det stærkeste tilbud fra Skandinavien til USA, oplyser SAS.

Københavns Lufthavn har nu 11 direkte ruter til USA – Norwegian har flest destinationer, mens SAS har flest afgange. Norwegian flyver typisk en gang eller to om ugen på sine USA-destinationer, mens SAS typisk flyver dagligt.

USAs ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, sagde ved sin tale ved åbningen af den nye rute, at sidste år steg den danske eksport til USA 35 pct., mens bl.a. danske virksomheder købte 19 pct. mere i USA.

Ambassadøren, der stammer fra netop Boston, sagde, at han var glad for den nye, direkte SAS-rute.

”Dermed sparer jeg mange timer på ikke at skulle vente i London Heathrow. Jeg er måske lidt forudindtaget, men der er altså mere i USA end New York, Florida, Californien og Washington D.C. – nemlig Boston og New England-staterne.”

I sin tale sagde Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye: ”Boston var sidste år 5. største ubetjente rute fra Københavns Lufthavn, omkring 40.000 rejste hvert år fra København via andre lufthavne til Boston.”

Til standby.dk sagde Thomas Woldbye, at med den direkte forbindelse forudser han, at det årlige passagertal mellem København og Boston stiger til 60.000.

I år tilbyder SAS cirka 500 flyvninger mellem Boston og København og i alt 6.800 mellem USA og Skandinavien med 1,6 mio. sæder. København-Boston ruten flyves med en Boeing 737-800 med 92 sæder. Derefter indsættes en Boeing 737-700 med plads til 86 passagerer, 20 på Business og 66 på economy.

På præsentationsflyvningen forleden var 14 rejsende på business class og 59 rejsende på economy. 49 af de rejsende kom fra andre lufthavne, fra Oslo, Stockholm og Amsterdam.