SAS-ledelsen mødes med alle faggrupper

sas-lufthavn-fly.jpgSAS har indkaldt til et møde i hovedsamarbejdsudvalget i dag, tirsdag, klokken 14. Det betyder, at man ikke blot vil mødes med piloter og kabinepersonale, men også med de øvrige medarbejdergrupper.

SAS vil ikke forhandle med de kabineansattes fagforening, CAU, om 27 suspenderede kolleger, der beskyldes for at have presset kolleger til ikke at gå i arbejde kabinepersonalets overenskomststridige konflikt. Ifølge Ritzau har SAS overgivet sagen til arbejdsgiverorganisationen Dansk Industri, der skal gennemgå hver enkelt sag.

Fredag kom det frem, at nogle kabinefolk i løbet af dagen holdt vagt i lufthavnen for at overbevise kolleger, der var på vej på job, om, at de burde nedlægge arbejdet. Det fik SAS til at kontakte politiet, for at forhindre at flere sluttede sig til arbejdsnedlæggelsen, skriver avisen.dk.

”Det er korrekt, at vi har bedt security i lufthavnen om at fjerne dem, der chikanerer vores medarbejdere”, sagde pressechef hos SAS Trine Kromann-Mikkelsen til DR Nyheder.

Hverken SAS eller næstformanden i CAU, Jean Pierre Schomburg, har ønsket at kommentere, men de kabineansattes talsmand under konflikten, Jakob Espositio, mener, at SAS må løfte bevisbyrden mod de suspenderede medarbejdere.

”Det er bemærkelsesværdigt, at SAS, efter hvad jeg har erfaret, har suspenderet medarbejdere, der ikke har været i nærheden af lufthavnen, endsige på denne side af Øresund”, svarer han skriftligt til Ritzau.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.