SAS-ledelsen overvejer medarbejder-udspil

Ifølge Nicholas Fischer har fagforbundene udleveret et alternativt spareforslag til den danske SAS-ledelse, som angiveligt kan spare selskabet for 200 mio. kr. årligt. Men Fischer vil af ”forhandlingsetiske grunde” ikke fortælle om forslagets indhold, skriver Borsen.dk.

 

SAS-ledelsen havde oprindeligt spillet ud med et forslag, hvor fagforbundene kunne vælge mellem seks procents lønnedgang eller en personalereduktion på seks procent. Og selvom vejledende afstemninger blandt det organiserede SAS-personale viste klart flertal for lønnedgangs-modellen, har de faglige organisationers forhandlere altså dømt en lønnedgang ude.

 

Nicholas Fischer vurderer, at fyringer er uundgåelige, men siger om de faglige organisationers nye forhandlingsoplæg: "Vi vil ikke kunne undgå opsigelser, men udspillet vil minimere omfanget i meget høj grad."

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.