SAS lukker Stavanger-Houston og åbner aftenrute fra CPH til New York

Eivind Roald.

Eivind Roald.

Reducerede aktiviteter i olieindustrien har givet SAS markant nedgang i rejserne mellem Stavanger og Houston. Derfor er der ikke længere tilstrækkeligt fundament til at bevare niche-ruten.

”Ruten var et udspring af kreativ og konstruktiv produktudvikling mellem SAS og kernekunder i olieindustrien, og vi har givet den et grundigt forsøg det seneste år. Desværre må vi konstatere, at nedgangen i branchen også påvirker os, hvorfor vi flytter flyet til København-New York, hvor markedspotentialet er væsentlig bedre lige nu”, siger koncerndirektør Eivind Roald.

Ruten til Houston betjenes for sidste gang fra Stavanger den 23. oktober og retur med ankomst den 24. oktober.

Den nye aftenafgang mellem København og New York flyves for SAS af selskabet PrivatAir med den specialbyggede Boeing 737, som det seneste år har fløjet Stavanger-Houston.

”Vi er glade for at kunne tilbyde denne aftenafgang, som er særlig attraktiv for rejsende, der ønsker at bruge en hel dag i København eller New York forud for rejsen”, siger Eivind Roald.

I dag flyver SAS dagligt mellem København og New York midt på dagen. Den nye afgang vil også afgå dagligt – undtagen tirsdage – kl. 18.25 fra København og retur fra New York kl. 22.55. SAS vil i 2016 tilbyde mere end 60.000 ekstra sæder mellem København og New York – en vækst på 25%.

PrivatAirs Boeing 737 vil frem til årsskiftet udelukkende vil være med 44 Business-sæder. Derefter ændres kabinen til 20 Business-sæder og 66 Go-sæder.

SAS ændrer flytypen mellem København og Stavanger fra CRJ900 til Airbus 320 og 321 på flere afgange, så antallet af sæder øges med 20%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.