SAS mener sig udsat for unfair konkurrence

SAS opfordrer indtrængende de danske myndigheder til at undersøge om piloter i konkurrerende flyselskaber betaler den skat, der er forpligtet til, skriver Jyllands-Posten i dag.

 

”Vi ser en voldsom vækst i kreative bemandingsløsninger. I Norge er der begrundet mistanke om, at lavprisselskaber benytter bekvemmelighedsbaser. Der er tilsyneladende personale, som bor i Norge, men hverken betaler skat eller er socialt sikret. Vi opfordrer Skat og relevante myndigheder i Danmark til at undersøge området,” siger koncerndirektør Flemming Jensen til bladet.

 

Han bakkes op af Michael Svane fra Dansk Industri. ”Vi ser flere og flere alternative konstruktioner. Det er afgørende, at konkurrencen sker på fair vilkår, og jeg går ud fra, at myndighederne følger området.”

 

Ryanair benytter i stor stil personale, som er hyret via vikarbureau. De har ofte hjemme i lande og områder, der har status af skattely.

 

Norwegian har også været kritiseret i den retning, men det afvises af kommunikationsdirektør Anne-Sisssel Skånvik. Hun siger til avisen, at selskabets model er aftalt med pilotforeningen i Norwegian.

 

”Ved etablering af en ny base, ønsker vi fleksibilitet ved at leje personale. Når basen er bæredygtig, bliver medarbejderne ansat,” fastslår hun.

Skrevet af Redaktionen