SAS og Etihad i codeshare

etihad new liveryAftalen, som skal have myndighedernes godkendelse, vil styrke begge selskabers mulighed for bedre forbindelser til og fra flere europæiske byer. SAS er Etihad 47. partnerskab på globalt plan og nr. 22 i Europa. For SAS er Etihad codeshare-partner nr. 23 og den tredje partner med en stærk position i Mellemøsten.

Begge flyselskaber vil udvikle en aftale om loyalitetsprogrammer, som vil være til fordel for medlemmer af såvel Etihad Guest-program som EuroBonus.

Kevin Knight, Etihads Chief Strategy Officer: ”Denne codeshare-aftale vil åbne adgangen til Stockholm, Oslo og København samt til en række andre byer i Skandinavien. Den vil forbedre rejsemuligheder og forbindelser for passagererne og styrke vores bånd til Europa”.

Aftalen betyder, at SAS placerer sin SK-kode på Etihads flyvninger mellem Abu Dhabi og Bruxelles, Düsseldorf, Frankfurt, Rom, Milano, Zürich, Geneve og London Heathrow. Modsat kan Etihad Airways placere sin EY-kode på SAS-flyvninger fra de samme destinationer undtagen Bruxelles og til SAS hubs i København, Oslo og Stockholm.

EY-koden placeres også på flyvninger videre fra København til Billund og Ålesund, fra Oslo til Ålesund, Kristiansand, Trondheim og Stavanger samt fra Stockholm til Umeå, Sundsvall og Östersund.

”Vi er meget tilfredse med det nye codeshare-samarbejde med Etihad, og vi ser frem til at øge trafikken mellem Skandinavien og Mellemøsten”, siger Eivind Roald, Executive Vice President & Chief Commercial Officer, SAS.